Άμπε: Κατάπτυστες οι απειλές του Ισλαμικού Κράτους

Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2015 07:20
UPD:09:39
REUTERS/YUYA SHINO
A- A A+

«Κατάπτυστο» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Αμπε, το νέο απειλητικό βίντεο που δημοσιοποίησε το Ισλαμικό Κράτος και στο οποίο εμφανίζεται ο δεύτερος Ιάπωνας όμηρος, Κέντζι Γκότο, να κρατά μια φωτογραφία του Ιορδανού πιλότου Μουάθ αλ Κασασμπέχ, επίσης ομήρου της οργάνωσης.

Οι τζιχαντιστές απειλούν να σκοτώσουν και τους δυο μέσα σε 24 ώρες. «Νιώθω βαθιά αγανάκτηση. Βρισκόμαστε σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση και ζήτησα από τους υπουργούς να ενεργήσουν με ενιαίο τρόπο για να απελευθερωθεί ο Γκότο», είπε ο Άμπε.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός επανέλαβε ότι νιώθει μεγάλη οργή για το νέο βίντεο και τόνισε ότι η Ιαπωνία καλεί την Ιορδανία να συνεργαστούν για τη γρήγορη απελευθέρωση των ομήρων.

EURONEWS

Στο βίντεο ακούγεται μια φωνή να δηλώνει ότι ο Γκότο και ο Ιορδανός πιλότος θα εκτελεστούν σε λιγότερο απο 24 ώρες εκτός αν η Ιορδανία απελευθερώσει τη γυναίκα καμικάζι Σάιντα αλ Ρισαουί. Η γυναίκα αυτή έχει καταδικαστεί σε θάνατο στην Ιορδανία. Όπως είπε ο υπουργός Εξωτερικών Φούμιο Κισίντα, η ιαπωνική κυβέρνηση έχει επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα του βίντεο και συνεργάζεται στενά με την ιορδανική κυβέρνηση για την απελευθέρωση των ομήρων.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή