Κύπελλο Ελλάδας: Σούπερ έκπληξη από Ηρακλή, απέκλεισε τον Αστέρα στην Τρίπολη

Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2015 21:22
UPD:21:37
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΛΙΝΤΖΟ

Φάση του αγώνα.

A- A A+

Ο Ηρακλής δημιούργησε τη μεγαλύτερη, έως τώρα, έκπληξη στο φετινό Κύπελλο Ελλάδας, αφήνοντας εκτός συνέχειας τον Αστέρα Τρίπολης του οποίου επικράτησε 1-0 στην αρκαδική πρωτεύουσα ανατρέποντας τα προγνωστικά, καθώς ο αγώνας στο «Καυτανζόγλειο» είχε λήξει 1-1. 

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε σε... υποτονικό ρυθμό, με τον Αστέρα να ποντάρει στο αποτέλεσμα της πρώτης συνάντησης και τον «Γηραιό» επιφυλακτικό, δεδομένης της ικανότητας των γηπεδούχων στην αντεπίθεση.

Ως εκ τούτου δεν είναι περίεργο που το πρώτο ημίχρονο είχε να επιδείξει μόλις μία φάση άξια αναφοράς, εκείνη στο 41ο λεπτό όταν το σουτ του Μπαντιμπανγκά εξουδετέρωσε ο Χουάντερσον.

Η φάση που έγραψε την ιστορία του αγώνα καταγράφηκε στο 56΄, όταν ο Ρομάνο βρέθηκε απέναντι στον Κοσίτσκι και με εξαιρετικό «σκάψιμο» πέρασε την μπάλα από πάνω του γράφοντας το 0-1.  

Οι παίκτες του Στάικου Βεργέτη σοκαρίστηκαν από την απροσδόκητη εξέλιξη και άργησαν να συνέλθουν, ως εκ τούτου και να αντιδράσουν. Στο 84΄ ο Αστέρας έχασε τη μεγάλη (διπλή) ευκαιρία για να οδηγήσει το παιχνίδι στην παράταση με τον Μπαράλες.

Τότε την αρχική προσπάθεια του Αργεντινού επιθετικού απέκρουσε ο Χουάντερσον, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Ιντζόγλου απομάκρυνε την μπάλα πριν περάσει τη γραμμή.

Ο Ηρακλής άντεξε, πήρε τη νίκη και την πρόκριση και δημιούργησε το «2Χ2» για τις ομάδες της Β΄ Εθνικής επί της Σούπερ Λίγκας, καθώς νωρίτερα ο Απόλλων Σμύρνης είχε αποκλείσει τον Λεβαδειακό, επίσης με εκτός έδρας νίκη.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις