Ομπάμα: Οι ΗΠΑ μπορούν να γίνουν ο καλύτερος εταίρος της Ινδίας

Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2015 09:27
UPD:09:43
REUTERS/JIM BOURG

Αναφερόμενος στην περιοχή της Ασίας - Ειρηνικού, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι η ελεύθερη ναυσιπλοΐα πρέπει να διασφαλιστεί στο θαλάσσιο αυτό χώρο και οι διαφορές να διευθετηθούν ειρηνικά, την ώρα που η Κίνα επεκτείνει την επιρροή της στην περιοχή. 

A- A A+

Την εκτίμηση οτι οι ΗΠΑ μπορούν να γίνουν «ο καλύτερος εταίρος της Ινδίας» εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, στη διάρκεια ομιλίας του σε νέους στο Νέο Δελχί.

Σε ό,τι αφορά την υπερθέρμανση του πλανήτη, ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι κόσμος δεν έχει «καμιά πιθανότητα» να αντιμετωπίσει δραστικά την κλιματική αλλαγή, αν δεν συμβάλουν προς αυτή την κατεύθυνση και τα κράτη με αναδυόμενη οικονομία, όπως η Ινδία. «Ακόμη κι αν οι χώρες όπως οι ΗΠΑ μειώσουν τις εκπομπές ρύπων, αν οι χώρες που είναι σε τροχιά ανάπτυξης όπως η Ινδία, με ολοένα και μεγαλύτερες ανάγκες σε ενέργεια, δεν στραφούν προς πιο καθαρές πηγές ενέργειας, δεν έχουμε καμιά πιθανότητα να καταπολεμήσουμε την κλιματική αλλαγή», προειδοποίησε.

Αναφερόμενος στην περιοχή της Ασίας - Ειρηνικού, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι η ελεύθερη ναυσιπλοΐα πρέπει να διασφαλιστεί στο θαλάσσιο αυτό χώρο και οι διαφορές να διευθετηθούν ειρηνικά, την ώρα που η Κίνα επεκτείνει την επιρροή της στην περιοχή. «Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν έναν μεγαλύτερο ρόλο της Ινδίας στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού, όπου η ελεύθερη ναυσιπλοΐα πρέπει να διατηρηθεί και οι διαφορές να διευθετηθούν ειρηνικά», είπε ο Ομπάμα, ολοκληρώνοντσς την τριήμερη επίσημη επίσκεψή του στη χώρα.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή