Στ. Θεοδωράκης: Πολλές επιφυλάξεις, αλλά και σημεία συμφωνίας

Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2015 20:34
UPD:21:57
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

A- A A+

Υπάρχουν πολλές επιφυλάξεις, αλλά και σημεία συμφωνίας, δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ενώ εξέφρασε την έκπληξή του για τον τρόπο που παρεδόθη το Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως είπε, πρέπει να προσπαθήσουμε να διευρύνουμε αυτά τα σημεία συμφωνίας «και να είμαστε σε επαφή», τόνισε όμως πως το Ποτάμι θα περιμένει να δει τις πραγματικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και θα τοποθετηθεί αναλόγως.

«Εμείς θα θέλαμε να δούμε τι πραγματικά θέλει να διαπραγματεύτει (ο ΣΥΡΙΖΑ) με τους Ευρωπαίους και αν το δούμε είμαστε διατεθείμενοι να συμμετάσχουμε σε μια εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης» σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης.

Πρόσθεσε ότι σε κάθε περίπτωση θεωρεί ότι η Ελλάδα πρέπει να πάει ενωμένη έξω, χωρίς όμως να υπάρχει σύγκρουση «με την κεντρική μας κατεύθυνση, που είναι η παραμονή μας στην Ευρώπη».

Αναφορικά με την παράδοση του Μεγάρου Μαξίμου ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε ότι «δεν αρμόζει μάλιστα σε ένα αστικό κόμμα, όπως η Νέα Δημοκρατία να εγκαταλείπει το Μέγαρο Μαξίμου και να μην ενημερώνει τον επόμενο Πρωθυπουργό για το τι παραλαμβάνει».

Τέλος, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ποταμιού ενημερώθηκε για τις συζητήσεις που είχε ο Αλ. Τσίπρας με τους ξένους ηγέτες και για τις προθέσεις του στο άμεσο διάστημα. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή