Ταϊβάν : Παραιτήθηκε ο υπουργός Αμυνας

Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2004 10:48
A- A A+

Την παραίτησή του, επικαλούμενος λόγους υγείας, υπέβαλε ο υπουργός Αμυνας της Ταϊβάν, Τανγκ Γιάου-μινγκ, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου. Η παραίτησή του υπεβλήθη στον απόηχο της πολιτικής κρίσης που προκάλεσαν οι κατηγορίες για νοθεία στις προεδρικές εκλογές του Σαββάτου.

Ο Χουανγκ Σουέι-σενγκ, εκπρόσωπος του υπουργείου Αμυνας, δήλωσε πως η αιτία για την παραίτηση του υπουργού Αμυνας είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει εδώ και πολύ καιρό με την όρασή του. Η παραίτησή του υποβλήθηκε χθες.

Ο Τανγκ υπηρέτησε στην κυβέρνηση του προέδρου Τσεν Σούι-μπιάν καθόλη τη διάρκεια της πρώτης τετραετίας του στην προεδρία. Εγκατέλειψε το Εθνικιστικό Κόμμα, που ηττήθηκε από τον Τσεν στις εκλογές για την προεδρία, το 2000 και στις αμφιλεγόμενες εκλογές του περασμένου Σαββατου, για να ενταχθεί στην κυβέρνηση του Τσεν.

Χιλιάδες υποστηρικτές του ηγέτη της αντιπολίτευσης, Λιεν Τσαν διαδήλωσαν μπροστά από το προεδρικό μέγαρο από τη στιγμή που ανακοινώθηκε ότι ο πρόεδρος Τσεν Σουι-μπιαν κερδίζει τις εκλογές με διαφορά μόλις 29.000 ψήφων. Ο Λιεν έχει κατηγορήσει τον Τσεν για νοθεία του εκλογικού αποτελέσματος και προσέφυγε στη δικαιοσύνη για να ακυρωθούν οι εκλογές.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή