Κλιμάκωση της τρομοκρατίας στην Ευρώπη φοβάται η Πολωνία

Μετά τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Αχμεντ Γιασίν
Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2004 12:14
A- A A+

Ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας, Βλοτζιμίερτζ Τσιμότσεβιτς, εξέφρασε τον φόβο ότι η εξόντωση του πνευματικού ηγέτη της Χαμάς Σεΐχη Αχμαντ Γιασίν θα προκαλέσει νέα κλιμάκωση της τρομοκρατικής απειλής, και στην Ευρώπη.

«Φοβάμαι ότι αυτό θα έχει πολύ πολύ αρνητικές συνέπειες όχι μόνο στην παλαιστινο-ισραηλινή διένεξη. Φοβάμαι ότι η τρομοκρατική απειλή εναντίον άλλων χωρών, ανάμεσά τους και ευρωπαϊκών, θα κλιμακωθεί», δήλωσε στις Βρυξέλλες ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών.

«Κατανοώ το γεγονός ότι το Ισραήλ υπερασπίζεται τη δική του ασφάλεια», δήλωσε ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών προσθέτοντας ότι η εξόντωση στελεχών παλαιστινιακών οργανώσεων δεν είναι «πιθανότατα ο καλύτερος τρόπος», για την επίτευξη του σκοπού αυτού.

Ο Βλοτζιμίερτζ Τσιμότσεβιτς μιλούσε στους δημοσιογράφους λίγη ώρα πριν από τη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις Βρυξέλλες για την προετοιμασία της συνόδου κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η οποία θα διεξαχθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή στην βελγική πρωτεύουσα.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή