Βιλπέν: Η αδικία πηγή της τρομοκρατίας

Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2004 21:39
UPD:21:48

A- A A+

«Είναι ήδη νεκροί. Δεν θα τους αφήσουμε στιγμή. Θα τους κυνηγούμε αδιάκοπα γιατί έχουν ένα στόχο, να καταστρέψουν το Ισραήλ», δήλωνε στις αρχές του περασμένου Σεπτέμβρη ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Αριέλ Σαρόν μετά την αποτυχημένη απόπειρα των ισραηλινών δυνάμεων κατά μελών της Χαμάς και του ιδρυτή της Αχμέντ Γιασίν. Ο πνευματικός ηγέτης της Χαμάς είχε τραυματιστεί τότε ελαφρά στον ώμο.

Λίγους μήνες μετά, ο Γιασίν έπεφτε νεκρός από τα πυρά ισραηλινών ελικοπτέρων και οι παλαιστινιακές οργανώσεις απειλούν τώρα με αντίποινα που θα προκαλέσουν «σεισμό στο Ισραήλ».

Από τις δηλώσεις αποδοκιμασίας της ενέργειας των Ισραηλινών ξεχωρίζουν τα όσα είπε ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Ντομινίκ ντε Βιλπέν: «Υπάρχει μια πολιτική διάσταση στην τρομοκρατία... Αυτό το βλέπουμε τόσο στο Ιράκ όσο και στη Μέση Ανατολή. Πρέπει να καταπολεμηθεί η ρίζα του κακού που είναι η αδικία, η απογοήτευση και η μνησικακία.

»Η καλύτερη απάντηση στην τρομοκρατία είναι η επίλυση των διαφόρων κρίσεων σε όλον τον κόσμο. Εάν δεν το κάνουμε, θα γίνουμε μάρτυρες μεγαλύτερου αριθμού τρομοκρατικών επιθέσεων».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή