Πρόγνωση καιρού

Τρίτη, 23 Μαρτίου 2004 07:00
A- A A+

Τοπικές βροχές στη Δυτική Ελλάδα και τη Μακεδονία, προβλέπει για σήμερα Τρίτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), ενώ το απόγευμα καταιγίδες θα σημειωθούν στα βορειοδυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ισχυροί έως πολύ ισχυροί και τοπικά στο Ιόνιο θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Αναλυτική Πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη : Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και μετά το μεσημέρι θα βρέξει στη Μακεδονία. Τις πρωϊνές ώρες θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες. ¶νεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και αργότερα στα ανατολικά πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία από 6 έως 20 βαθμούς.

* Δυτική Ελλάδα : Νεφώσεις με βροχές οι οποίες μετά το μεσημέρι στα βορειοδυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες. ¶νεμοι νότιοι ισχυροί έως πολύ ισχυροί και στο Ιόνιο τοπικά θυελλώδεις. Θερμοκρασία από 10 έως 19 βαθμούς.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος : Λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. ¶νεμοι από νότιες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί. Θερμοκρασία από 8 έως 22 βαθμούς.

* Κυκλάδες, Κρήτη : Λίγες νεφώσεις. ¶νεμοι νότιοι ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία από 12 έως 22 βαθμούς.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα : Τοπικές νεφώσεις. ¶νεμοι νότιοι ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία από 11 έως 20 βαθμούς.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και αργότερα πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν. Τις πρωϊνές ώρες θα σημειωθεί ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 20 βαθμούς.

Για αύριο Τετάρτη στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια αρχικά προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά. Σταδιακά όμως από τα δυτικά προς τα ανατολικά ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί πολύ ισχυροί και πιθανόν θυελλώδεις που σταδιακά και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση σε όλη τη χώρα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή