Αννέτα Καββαδία: Καθαρή εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ

Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2015 19:02
UPD:19:15
EUROKINISSI/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ
A- A A+

Της Αννέτας Καββαδία, υποψήφιας στη Β' Αθηνών με το ΣΥΡΙΖΑ

Ιστορικής σημασίας θα είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, μια νίκη που θα αναδείξει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την Αριστερά στην κυβέρνηση, θα φέρει το τέλος της λιτότητας και θα αποτελέσει τον καταλύτη για την αλλαγή συσχετισμών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υπέρ των λαών της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά από τους πολίτες καθαρή και ισχυρή εντολή ώστε να μπορέσει, μέσα από σκληρές διαπραγματεύσεις με τους θεσμικούς μας εταίρους, την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, να καταλήξει σε μια συμφωνία για το δημόσιο χρέος, αμοιβαία επωφελή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την δραστική απομείωση του χρέους και την εξάρτηση της αποπληρωμής των υπόλοιπων δανειακών υποχρεώσεων, όχι με όρους λιτότητας, αλλά μέσω της ανάπτυξης της οικονομίας, για να αντιστρέψουμε, με ρεαλισμό και σταθερότητα, την εφιαλτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την ανεργία, με τα εκατομμύρια των Ελλήνων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας, με την καταστροφή της μεσαίας τάξης και το στραγγαλισμό της μικρομεσαίας επιχείρησης.

Αννέτα Καββαδία - υποψήφια Β' Αθηνών με το ΣΥΡΙΖΑ.

Θα διαπραγματευτούμε ανοιχτά και με ειλικρίνεια με τους εταίρους μας, ως ίσος προς ίσο και άρα δεν έχει νόημα να κραδαίνει η κάθε πλευρά τα όπλα που διαθέτει.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα σεβαστεί τη θεσμική υποχρέωση του ισοσκελισμένου προϋπολογισμού, που έχει η Ελλάδα ως μέλος της Ευρωζώνης, αλλά θα πρέπει να γίνει σαφές ότι η λιτότητα δεν είναι μέρος των ευρωπαϊκών Συνθηκών και συνεπώς δεν συνιστά μονομερή ενέργεια η εφαρμογή του προγράμματος του κόμματος.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο αναγνωρίζεται πλέον η αναγκαιότητα να μπει στο τραπέζι το πρόβλημα του χρέους και να συζητηθεί με όρους ρεαλιστικούς και ξεκάθαρους, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για ολόκληρη την Ευρώπη.

Εμείς δεν είμαστε σαν τους άλλους.

Δηλαδή, τη σημερινή ηγεσία της ΝΔ, η οποία καταφεύγει σε ακροδεξιές λογικές και πρακτικές, που δεν έχουν καμμιά σχέση με την ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή και είναι απεχθείς στην, ήδη, αποσαρθρωμένη μεσαία τάξη.

Τη σημερινή ηγεσία της ΝΔ, που αντί να απολογηθεί για τις ευθύνες της για την παρακμή του τόπου, παριστάνει το σωτήρα και διατυμπανίζει ότι διαπραγματεύτηκε με τους δανειστές, πλην, όμως, όχι μόνο δεν το έπραξε, αλλά και τους επέτρεπε να μας κυβερνούν.

Εμείς δεν θα συγκυβερνήσουμε με την τρόικα, ούτε φυσικά θα έχουμε εκπροσώπους των απόψεων της τρόικας στο υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης της Αριστεράς, αλλά θα στηριχθούμε στην ενεργή στήριξη της κοινωνίας των πολιτών, που λένε ότι «δεν πάει άλλο» και έχουν αγκαλιάσει το πρόγραμμά μας.

Ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό και εφικτό, που, όμως, δεν αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης, ένα πρόγραμμα με σαφείς δεσμεύσεις για την ανακούφιση των πιο αδύναμων, για τη στήριξη της οικονομίας και της εργασίας, ένα πρόγραμμα πλήρως κοστολογημένο, με εθνικούς πόρους.

Είναι πια φανερό και στην πατρίδα μας, αλλά και στην Ευρώπη, ότι  η Ελλάδα, με την κυβέρνηση της Αριστεράς, θα προχωρήσει και θα βγει από το σκοτάδι και την παρακμή, θα ανακτήσει την αξιοπρέπεια, την ελπίδα και το όνειρο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή