Επισκόπηση Τύπου

Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2015 09:53
A- A A+

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Το μαχαίρι στον λαιμό"

Η εφημερίδα γράφει ότι "η ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης της τρόικας και το οριστικό τέλος κάθε συζήτησης για «κούρεμα» του χρέους είναι το ακριβό αντίτιμο που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), προκειμένου να ενταχθεί η Ελλάδα στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, το οποίο ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι".

ΕΘΝΟΣ: "Πακέτο Ντράγκι με αυστηρούς κανόνες"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σαφείς προϋποθέσεις για τη συμμετοχή της Ελλάδας στο γιγάντιο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, ύψους 1,1 τρισ. ευρώ, έθεσε ο Μάριο Ντράγκι. Το πακέτο που δίνει σημαντική ώθηση στην ανάπτυξη εξέπληξε ευχάριστα τις αγορές".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Το μυστικό σχέδιο και ...παρελθόν του Τσίπρα!"

Η εφημερίδα γράφει "από που κρατάει η σκούφια του... επόμενου Πρωθυπουργού της Ελλάδας"

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Τώρα μπορούμε να μειώσουμε φόρους"

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "«όσοι θέλουμε το καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα, με ανάπτυξη μέσα στην Ευρώπη, είμαστε οι περισσότεροι. Δεν μπορούμε να αφήσουμε μια μειοψηφία να μας γυρίσει πίσω». το μήνυμα αυτό στέλνει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς λίγες ώρες πριν τις κάλπες".

ΕΣΤΙΑ: "Η ασθένεια του λαϊκισμού"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ο λαϊκισμός είναι δυστυχώς πολιτική πρακτική. Συνηθίζεται στην Ελλάδα από τα αρχαία χρόνια μέσω της δημαγωγίας. Στόχος του η κολακεία του λαού. Ο λαϊκιστής πολιτικός υιοθετεί απόψεις που ευχαριστούν τον λαό χωρίς να εξετάζει αν τον ωφελούν ή αν τον βλάπτουν μακροπρόθεσμα, έχοντας ως μόνο μέλημα να εξασφαλίσει την εύνοιά του για ιδιοτελείς σκοπούς".

Η ΑΥΓΗ: "ΣΥΡΙΖΑ Podemos Venceremos!"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "«την Κυριακή κάνουμε το πρώτο μεγάλο βήμα. Με την καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ αρχίζει μια νέα εποχή για την Ελλάδα, που αποτελεί και αφετηρία αλλαγής στην Ευρώπη. Εχουμε το όραμα και το σχέδιο να χτίσουμε τη νέα Ελλάδα» τόνισε ο Αλ. Τσίπρας στην ιστορική συγκέντρωση της Αθήνας, στην οποία έδωσε το «παρών» όλη η ευρωπαϊκή Αριστερά".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ (Σαββατοκύριακο): "Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα"

Η εφημερίδα γράφει ότι "στα χέρια των ψηφοφόρων βρίσκεται πλέον η επόμενη μέρα της χώρας. Οι πολίτες καλούνται να απαντήσουν εάν θέλουν να μπει τέλος ή να συνεχιστούν τα σκληρά μνημόνια. Το αποτέλεσμα θα αποδειχτεί ιστορικό, εάν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις που φέρνουν την Αριστερά έτοιμη να κυβερνήσει".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Πρώτα τρόικα και μετά ρευστότητα"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τη ρευστότητα θα χρησιμοποιήσει ως μοχλό άσκησης πίεσης προς την Αθήνα η Ευρωζώνη στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με την κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές, όπως φάνηκε από δύο αποφάσεις της ΕΚΤ το προηγούμενο 48ωρο".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Αγορά ομολόγων υπό όρους"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "«Θα υπάρξουν πρόσθετα κριτήρια επιλεξιμότητας στην περίπτωση χωρών που βρίσκονται σε πρόγραμμα βοήθειας από ΕΕ και ΔΝΤ» δηλαδή στην περίπτωση της Ελλάδας, όπως είπε στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Ντράγκι".

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: "Στο 5,3% η διαφορά"

Η εφημερίδα γράφει "νέο άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ καταγράφεται, με την απόσταση ανάμεσα στα δύο κόμματα να μεγαλώνει από το 3,6% στο 4,4% στην πρόθεση ψήφου. Στην εκτίμηση ψήφου η διαφορά μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων αυξάνεται στο 5,3% (από 4,6%)".

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: "Ισχυρό μήνυμα για συνεργασία"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μήνυμα για συνεργασία των κομμάτων στέλνουν οι πολίτες. Αυτό διαφαίνεται από το σύνολο των δημοσκοπήσεων καθ΄όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Η αλήθεια, η ελπίδα, η ανατροπή είναι εδώ. Και είναι ΚΚΕ"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "μόνο το ΚΚΕ έχει την ικανότητα να ασκήσει αποτελεσματική, πολυεπίπεδη, πραγματική αντιπολίτευση, μέσω και έξω από τη Βουλή, μέσα και έξω από την Ελλάδα για τα λαϊκά συμφέροντα".

Στο ΚΑΡΦΙ του Σαββατοκύριακου: "Εκλογές σε τρικυμία. Η πιο κρίσιμη ψήφος για το μέλλον της χώρας"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε δύο 24ωρα από σήμερα, οι Ελληνες ψηφοφόροι θα βρεθούν (για 5η φορά μέσα σε δύο περίπου χρόνια) τετ α τετ με την κάλπη, στην οποία θα εναποθέσουν -προφανώς κατόπιν ωρίμου σκέψεως- το ψηφοδέλτιο του κόμματος εκείνου που καλύπτει τις πολιτικές τους δοξασίες".

ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο: "Αυτά είναι τα δύο πρώτα νομοσχέδια του ΣΥΡΙΖΑ"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "δύο νομοσχέδια με μέτρα άμεσης ανακούφισης και αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, όπως επίσης και ώθησης για την επανεκκίνηση της οικονομίας, θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ αμέσως μετά τον σχηματισμό της κυβέρνησής του. Τα μέτρα αυτά επί της ουσίας δίνουν ανάσα στις ευπαθείς ομάδες και στις κατηγορίες εκείνες του πληθυσμού που υπέστησαν τις μεγαλύτερες συνέπειες της κρίσης με την εφαρμογή των Μνημονίων (άποροι, άνεργοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, ανασφάλιστοι)".

Kontranews: "Εκοψε το MEGA τον Σαμαρά. Σιγά - σιγά όλοι γίνονται Συριζαίοι!"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "στην εναγώνια προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν γραμμή επικοινωνίας με τον Αλέξη Τσίπρα οι βαρόνοι του MEGA πέταξαν στα σκουπίδια και τον Αντώνη Σαμαρά, αφού η επιχείρηση κινδυνολογίας που οι ίδιοι έστησαν για να τρομοκρατήσουν τον κόσμο ναυάγησε στην κυριολεξία και οι μνημονιακές δυνάμεις που στήριξαν με λύσσα, πάνε ολοταχώς για την πολιτική χωματερή..."

PRESStime: "Θα τους εξοφλήσουμε πληρώνοντας 320 δισ.;"

Η εφημερίδα επισημαίνει "και μόνο η σκέψη πως ό,τι και να προκύψει από τις κάλπες της Κυριακής ως αποτέλεσμα, ο «λογαριασμός» θα επιστρέψει για μια ακόμη φορά σε όλους εμάς, τους απλούς πολίτες, είναι αρκετή για να μας γεμίσει απαισιοδοξία λίγο πριν από την εκτέλεση του εκλογικού μας δικαιώματος".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΑΓΟΡΑ: "Ολα κρίνονται σε 21 ημέρες!"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε ένα ιδιαίτερα ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα σχετικά με την ελληνική οικονομία και τις συνομιλίες με τους δανειστές θα πρέπει να κινηθεί η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις κάλπες της Κυριακής. Θα πρόκειται ουσιαστικά για έναν «αγώνα δρόμου», ο οποίος αρχίζει από το Eurogroup της Δευτέρας 26 Ιανουαρίου και «τερματίζει» στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις 16 Φεβρουαρίου, με ενδιάμεση κομβική ημερομηνία τη Σύνοδο Κορυφής της 12ης Φεβρουαρίου".

Η ΑΞΙΑ: "Ταπί και ψύχραιμοι"

Η εφημερίδα σημειώνει "Τράπεζες χωρίς ρευστότητα με δανεικά. Κάθε 15 ημέρες από τον ELA. Eξαγγελίες Ντράγκι: Ποσοτική χαλάρωση για όλους! Η Ελλάδα από Ιούλιο εάν και εφόσον... Ασφαλιστικά Ταμεία χωρίς μία. Δημοσιονομικό κενό 4 δισ. και άνω"

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Η μεγάλη πρόκληση. Προσδοκίες και φόβοι για την επόμενη ημέρα"

Η εφημερίδα επισημαίνει "κρίσιμες εκλογές με το βλέμμα όλων στραμμένο στα προβλήματα της οικονομίας. Χωρίς περίοδο χάριτος, η νέα κυβέρνηση καλείται να λάβει άμεσες αποφάσεις για την οικονομία. Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη με πολλά μέτωπα ανοικτά. Η έλλειψη ρευστότητας πιέζει ασφυκτικά Δημόσιο και τράπεζες. Ευρωπαϊκή Ενωση και ΔΝΤ αναμένουν σήμα από την Αθήνα".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "ΕΚΤ: Σωσίβιο 1 τρισ. ευρώ"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ένα νέο κεφάλαιο άνοιξε από χθες για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), μετά την ιστορική δέσμευση του διοικητή της Μάρτιο Ντράγκι να αγοράσει κρατικά ομόλογα, στο πλαίσιο προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης αξίας 1,1 τρισ. ευρώ το οποίο σηματοδοτεί την εποχή των «μεγάλων όπλων» στη μάχη για την αντιμετώπιση του αποπληθωρισμού και την τόνωση της οικονομίας".

ΚΕΦΑΛΑΙΟ: "Ο Ντράγκι «βρέχει» λεφτά κι εμείς κρατάμε ομπρέλα"

Η εφημερίδα γράφει ότι "Η ΕΚΤ «ρίχνει» σχεδόν 1,2 τρισ. ευρώ στην οικονομία της Ευρωζώνης, αλλά σκληραίνει τη «γραμμή» της και αποκλείει την Ελλάδα μέχρι να ολοκληρωθεί θετικά η εκκρεμούσα αξιολόγηση του προγράμματος".

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή