Συνάντηση Κοξ - Παπανδρέου

Τρίτη, 23 Μαρτίου 2004 16:35
UPD:16:47
A- A A+

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Πάτ Κοξ, είχε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι η Ελλάδα και το ΠΑΣΟΚ στηρίζουν το έργο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ότι με τον κ. Κοξ συζήτησαν το σχέδιο του Ευρωπαϊκού Συντάγματος. Ο κ. Παπανδρέου εξήρε το ρόλο του Ευρωκοινοβουλίου στην υπόθεση του Κυπριακού, σημειώνοντας ότι πάντοτε στήριζε τις συνομιλίες επί του σχεδίου Ανάν για την εξεύρεση λύσης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε επίσης, και στο θέμα της τρομοκρατίας λέγοντας ότι η Ευρώπη πρέπει να δώσει ισχυρή απάντηση στην τρομοκρατία και η Ε.Ε. να συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση.

Για την έκρυθμη κατάσταση στα Βαλκάνια σχολίασε ότι η Ευρώπη πρέπει να δώσει λύση στο Κοσσυφοπέδιο ώστε να μην χρονίζει το πρόβλημα, ενώ σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο Μεσανατολικό, καταδίκασε τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς. «Αυτές οι πράξεις -είπε ο κ. Παπανδρέου- δεν συμβάλλουν στην ειρήνη, αντίθετα δημιουργούν εκρηκτικές καταστάσεις και ρίχνουν λάδι στη φωτιά. Εμείς στηρίζουμε τις συνομιλίες των δυο πλευρών».

Από την πλευρά του ο κ. Κόξ είπε ότι πρέπει να γίνουν βήματα για την ειρήνη και ότι αυτή η επίθεση δεν συμβάλλει προς την κατεύθυνση αυτή, σημειώνοντας ότι καταδικάζει τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς. Παρατήρησε ωστόσο, ότι και το Ισραήλ έχει ευθύνη να προστατεύσει τη ζωή των πολιτών του.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή