Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ για την ανάπτυξη της Ε.Ε.

Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2004 07:26
A- A A+

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τζων Σνόου, κάλεσε χθες τις χώρες στην Ευρωζώνη να υιοθετήσουν πολιτικές που θα καθιστούν δυνατή μία ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη, κρίνοντας πως οι ΗΠΑ υποφέρουν από τη βραδύτητα της οικονομικής ανάκαμψης στην Ευρώπη.

«Είναι εξόχως σημαντικό για τη ζώνη του ευρώ να υιοθετήσει πολιτικές που θα της επιτρέψουν να αναπτυχθεί τάχιστα», τόνισε ο Σνόου σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

«Η αργή ανάπτυξή τους πλήττει και τη δική μας ανάπτυξη. Αυτό βλάπτει την εξαγωγική μας ικανότητα», υποστήριξε.

Ο ίδιος επίσης δήλωσε πως οι αγορές επιδεικνύουν μία «πραγματική επιφυλακτικότητα», η οποία προκαλείται κυρίως από τους φόβους που έχουν σχέση με την τρομοκρατία και την αύξηση της τιμής των καυσίμων.

«Ολες αυτές οι γεωπολιτικές εξελίξεις καθιστούν τις αγορές νευρικές. Είναι πολύ ενοχλητικό», πρόσθεσε.

Ο Σνόου επίσης τάχθηκε εναντίον της επιβολής τελωνειακών φραγμών. Κάτι τέτοιο, κατά τον ίδιον, θα ήταν «εξαιρετικά βλαπτικό» διότι «αυτό θα επέφερε μέτρα αντιποίνων από την πλευρά των άλλων χωρών», πράγμα που κατέληγε στην επιβράδυνση της αμερικανικής ανάπτυξης.

«Το τελευταίο πράγμα που επιθυμούμε είναι να γυρίσουμε την πλάτη στον κόσμο», τόνισε ο Σνόου, προειδοποιώντας πως «κάθε ιδέα να κλείσουν τα σύνορα και να επιστρέψουμε στον οικονομικό απομονωτισμό θα ήταν ένα σημαντικό λάθος».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή