Τελ Αβίβ: Επίθεση με μαχαίρι κατά επιβατών λεωφορείου - Εννέα τραυματίες

Συνελήφθη ο δράστης
Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2015 08:29
UPD:09:41
REUTERS/AMMAR AWAD
A- A A+

Τουλάχιστον εννέα άτομα τραυματίστηκαν στο κέντρο του Τελ Αβίβ, όταν 23χρονος Παλαιστίνιος οπλισμένος με μαχαίρι επιτέθηκε κατά επιβατών λεωφορείου.

Όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας Λούμπα Σάμρι, πέντε επιβάτες έχουν τραυματισθεί σοβαρά και τέσσερις φέρουν ελαφρύτερα τραύματα.

Ο δράστης της επίθεσης, ο οποίος κατάγεται από το Τουλκάρεμ της Δυτικής Όχθης  προσπάθησε να διαφύγει, αλλά πυροβολήθηκε από τις αρχές και τραυματίσθηκε ελαφρά στο πόδι πριν συλληφθεί.

«Λίγο αφού επιβιβάσθηκε στο λεωφορείο, ο δράστης επιτέθηκε και μαχαίρωσε τον οδηγό, αλλά ο οδηγός αντιστάθηκε και τον αιφνιδίασε», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομάις του Τελ Αβίβ Μπέντζι Σάου. Κοντά στο λεωφορείο εκινείτο όχημα που μετέφερε σωφρονιστικούς υπαλλήλους, οι οποίοι, όταν αντιλήφθηκαν την επίθεση, κυνήγησαν τον δράστη. Ένας από αυτούς τον πυροβόλησε στο πόδι και τον ακινητοποίησε.

Η επίθεση έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά ανάλογων περιστατικών που μαρτυρούν κλιμάκωση της έντασης στη Δυτική Οχθη και την Ιερουσαλήμ.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή