Αριέλ Σαρόν : Εκκληση για «πραγματική ειρήνη» στη Μ. Ανατολή

Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2004 13:02
A- A A+

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Αριέλ Σαρόν απηύθυνε σήμερα έκκληση για την επίτευξη «πραγματικής ειρήνης» στη Μέση Ανατολή και κάλεσε τις αραβικές χώρες και τους Παλαιστίνιους να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Αιγύπτου, η οποία υπέγραψε εδώ και 25 χρόνια συμφωνία ειρήνης με το Ισραήλ.

«Προσβλέπουμε στην υπογραφή με τις αραβικές χώρες, τη Συρία, τον Λίβανο και την Παλαιστινιακή Αρχή το ίδιο είδος ειρηνευτικής συμφωνίας που υπογράψαμε με την Αίγυπτο», δήλωσε ο Αριέλ Σαρόν ενώπιον την Κνεσέτ κατά τη διάρκεια της τελετής για την 25η επέτειο της υπογραφής της συμφωνίας του Καμπ Ντέιβιντ.

«Το κράτος του Ισραήλ επιθυμεί να προωθήσει τις σχέσεις του με τις γειτονικές του χώρες, όπως έκανε εδώ και 25 χρόνια με την Αίγυπτο», πρόσθεσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός.

«Σήμερα ακόμη υπάρχει επείγουσα ανάγκη για ειρήνευση για το καλό της περιοχής, την ευημερία και την ανάπτυξή της», είπε.

«Ο αραβικός κόσμος κατανόησε μετά τον πόλεμο του Κιπούρ (τον Οκτώβριο του 1973) ότι η ύπαρξη του Ισραήλ αποτελεί τετελεσμένο γεγονός στην αιωνιότητα. Εχουμε πίστη στην ειρήνη, σε μία πραγματική ειρήνη που θα εγκαινιάσει μια νέα εποχή ευημερίας στην Μέση Ανατολή», είπε.

Ο Αριέλ Σαρόν πρόσθεσε ότι «η αιγυπτο-ισραηλινή ειρηνευτική συμφωνία προκάλεσε τη δολοφονία του προέδρου της Αιγύπτου Ανουάρ ελ Σαντάτ αποό εξτρεμιστές μουσουλμάνους, αλλά το τέταρτο του αιώνα που μεσολάβησε απέδειξε ότι η συμφωνία αυτή αντανακλούσε το πραγματικό στρατηγικό συμφέρον των δύο χωρών».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή