Ισραήλ: Δεν ήταν στόχος μας να σκοτώσουμε τον Ιρανό στρατηγό

«Πιστεύαμε ότι πλήτταμε μόνο στελέχη της Χεζμπολάχ»
Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2015 19:01
UPD:19:07
Reuters/ALI HASHISHO

Στιγμιότυπο από την κηδεία στελέχους της Χεζμπολάχ που σκοτώθηκε από την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή την Κυριακή.

A- A A+

Ο Ιρανός στρατηγός ο οποίος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής την Κυριακή στη Συρία δεν ήταν ο στόχος της επίθεσης, καθώς το Ισραήλ πίστευε ότι έπληττε μόνο σε χαμηλόβαθμα και μεσαία στελέχη της λιβανικής Χεζμπολάχ, ανέφερε ανώτερη πηγή των ισραηλινών υπηρεσιών ασφαλείας.

Η τοποθέτηση της πηγής, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί - αφού το Ισραήλ δεν έχει επιβεβαιώσει επισήμως ότι προέβη καν στην αεροπορική επιδρομή - μοιάζει να έχει σκοπό να αποφευχθεί μια ενδεχόμενη κλιμάκωση με το Ιράν ή τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Ο Μοχάμεντ Αλαχνταντί, στρατηγός των Φρουρών της Επανάστασης, σκοτώθηκε μαζί με τον Τζιχάντ Μουγνίγια, στέλεχος της Χεζμπολάχ και γιο του άλλοτε στρατιωτικού επικεφαλής της οργάνωσης Ίμαντ Μουγνίγια στην επίθεση που έγινε την Κυριακή εναντίον φάλαγγας της λιβανικής οργάνωσης κοντά στα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα του Γκολάν.

Η Χεζμπολάχ, η οποία υποστηρίζεται από το Ιράν και το 2006 είχε συγκρουστεί με το Ισραήλ σε έναν πόλεμο 34 ημερών, ανέφερε ότι συνολικά έξι μέλη της έχασαν τη ζωή τους στην εναέρια επιδρομή.

Η Τεχεράνη διεμήνυσε πως θα εκδικηθεί για το θάνατο του Ιρανού στρατηγού. «Αυτός ο θάνατος απέδειξε την ανάγκη να επιμείνουμε στον τζιχάντ. Οι Σιωνιστές πρέπει να περιμένουν καταστροφικούς κεραυνούς», ανέφερε ο στρατιωτικός επικεφαλής των Φρουρών της Επανάστασης, στρατηγός Μοχάμαντ Αλί Τζαφαρί, όπως μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο Fars.

«Οι Φρουροί της Επανάστασης θα πολεμήσουν μέχρι το τέλος του σιωνιστικού καθεστώτος. Εμείς δεν θα ησυχάσουμε μέχρι να σβηστεί εντελώς αυτή η επιτομή της ανηθικότητας από τη γεωπολιτική της περιοχής», συμπλήρωσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή