Εξηγήσεις από Ν. Βαλαβάνη για την τεχνική επέκταση

Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2015 17:49
UPD:17:57
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Η κ. Βαλαβάνη (φωτ. αρχείου) διευκρινίζει ότι δεν μίλησε για επέκταση του μνημονίου ή του προγράμματος, όταν αναφέρθηκε σε «τεχνική επέκταση», «σε αντίθεση με ότι διοχετεύθηκε στη συνέχεια σχεδόν σε όλα τα ΜΜΕ».

A- A A+

Εξηγήσεις για το τι εννοεί με την μέθοδο της τεχνικής επέκτασης όσον αφορά στη διαπραγμάτευση για το χρέος που σκοπεύει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ εάν καταφέρει να γίνει κυβέρνηση, δίνει η υποψήφια βουλευτής του κόμματος Νάντια Βαλαβάνη.

Όπως εξηγεί πρόκειται για μια μέθοδο προκειμένου να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος διαπραγμάτευσης, όχι με την τρόικα αλλά με τους θεσμικούς φορείς της Ε.Ε. αναφέρει με αφορμή δηλώσεις της για το ίδιο θέμα νωρίτερα στο ραδιόφωνο του «Αθήνα 9.84» για τις οποίες καταγγέλλει ότι διαστρεβλώθηκαν.

«Για ακόμη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες διαστρέβλωσης των δηλώσεων υποψήφιων βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ» δηλώνει η ίδια και διευκρινίζει ότι δεν μίλησε για επέκταση του μνημονίου ή του προγράμματος, όταν αναφέρθηκε σε «τεχνική επέκταση», «σε αντίθεση με ότι διοχετεύθηκε στη συνέχεια σχεδόν σε όλα τα ΜΜΕ».

Η κ. Βαλαβάνη κάνει λόγο «για ασφυκτικά πλαίσια, που δημιούργησε η απερχόμενη Κυβέρνηση τα οποία τονίζει ότι δεν είναι ανυπέρβλητα.

«Η τεχνική επέκταση δεν είναι παρά μια μέθοδος προκειμένου να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος διαπραγμάτευσης, όχι με την τρόικα αλλά με τους θεσμικούς φορείς της Ε.Ε. για ένα χρέος, που μόνο η Κυβέρνηση Σαμαρά το βρίσκει βιώσιμο, και για να θέσουμε όλη τη δικιά μας ατζέντα από την αρχή» αναφέρει και προσθέτει: «Θα ζητήσουμε τεχνική επέκταση για να υπάρχει δυνατότητα αναδιαπραγμάτευσης ακριβώς του προβλήματος του χρέους και κατάθεσης του δικού μας προγράμματος πραγματικών μεταρρυθμίσεων και όχι απορρυθμίσεων και τσακίσματος της εργασίας και της αγοράς και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του «9.84» η κα Βαλαβάνη είχε δηλώσει ότι «Θα ζητήσουμε τεχνική επέκταση του μνημονίου για να υπάρχει δυνατότητα αναδιαπραγμάτευσης ακριβώς του προβλήματος του χρέους και κατάθεσης του δικού μας προγράμματος».

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή