Υεμένη: Κατέλαβαν το προεδρικό μέγαρο οι φιλοϊρανοί σιίτες αντάρτες

Μετά από σύντομη σύγκρουση με την προεδρική φρουρά
Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2015 16:18
UPD:17:46
REUTERS/Khaled Abdullah

Οι φρουροί του προεδρικού μεγάρου, το οποίο φιλοξενεί το βασικό γραφείο του προέδρου της Υεμένης, Αμπντ Ραμπού Μανσούρ Χάντι, δήλωσαν ότι παρέδωσαν το κτηριακό συγκρότημα στους Χούδι μετά από ένοπλη σύγκρουση η οποία διήρκεσε λίγα λεπτά.

A- A A+

Μαχητές Χούδι, φιλοϊρανοί σιίτες αντάρτες, εισέβαλαν στο προεδρικό μέγαρο της Υεμένης και το κατέλαβαν μετά από σύντομη σύγκρουση με άνδρες της προεδρικής φρουράς, αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες και πηγές των αρχών ασφαλείας της αραβικής χώρας.

Οι φρουροί του προεδρικού μεγάρου, το οποίο φιλοξενεί το βασικό γραφείο του προέδρου της Υεμένης, Αμπντ Ραμπού Μανσούρ Χάντι, δήλωσαν ότι παρέδωσαν το κτηριακό συγκρότημα στους Χούδι μετά από ένοπλη σύγκρουση η οποία διήρκεσε λίγα λεπτά.O pr;oe

Ο πρόεδρος της Υεμένης, σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους, είναι καλά στην υγεία του, μολονότι έγινε απόπειρα να δεχθεί επίθεση από πολιτοφύλακες.

Οι αρχές της Υεμένης κάνουν επίσης λόγο για νέες συγκρούσεις στο χώρο του προεδρικού μεγάρου.

Ο ηγέτης των σιιτών ανταρτών δήλωσε από την πλευρά του ότι οι άνδρες του «προστατεύουν» το προεδρικό μέγαρο από τη λεηλασία και «δεν το έχουν καταλάβει».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή