ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ ερίζουν για τις προεκλογικές συγκεντρώσεις της Πέμπτης

Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2015 14:12
UPD:14:15
FOSPHOTOS/Panayiotis Tzamaros

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ με αιχμή την επικείμενη διεξαγωγή της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης του Κομμουνιστικού Κόμματος την Πέμπτη, ημέρα η οποία, όπως κατήγγειλε η Κουμουνδούρου, «ανήκει παραδοσιακά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη δική του συγκέντρωση».

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στην κεντρική διακομματική επιτροπή εκλογών Κώστας Πουλάκης, έκανε λόγο για «πρωτοφανή απόφαση», συμπληρώνοντας ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα ζήτησε να καλυφθεί η συγκέντρωσή του διακαναλικά. «Οι πολίτες μπορούν να κρίνουν ποιους ωφελούν τέτοιες μεθοδεύσεις που δεν έχουν καμία σχέση με τις πρακτικές της Αριστεράς», πρόσθεσε.

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΚΚΕ, το οποίο χαρακτήρισε «γραφικό» τον κ. Πουλάκη, σημειώνοντας ότι «η δικαιολογία ότι την Πέμπτη κάνει συγκεντρώσεις μόνο η αξιωματική αντιπολίτευση δεν ισχύει».

Στην ανακοίνωσή του ο Περισσός διευκρίνισε ακόμη ότι «το ΚΚΕ ανακοίνωσε την κεντρική του προεκλογική συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Πέμπτη, από τις 12 Γενάρη, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε αργότερα τη δική του στο ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ και ακόμα πιο ύστερα, για λόγους που μόνο ο ίδιος προφανώς γνωρίζει, την μετέφερε στην Ομόνοια».

Υπενθύμισε παράλληλα ότι το ΚΚΕ και σε προηγούμενες εκλογές είχε πραγματοποιήσει προεκλογική συγκέντρωση ημέρα Πέμπτη «χωρίς καμία διαμαρτυρία τότε από τον ΣΥΡΙΖΑ ή και κάποιο άλλο κόμμα».

«Η επιλεκτική επίκληση του εθίμου έναν στόχο έχει: Να εμποδίσει τη συγκέντρωση του ΚΚΕ. Δεν θα τους περάσει», κατέληγε η ανακοίνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος.

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή