Εμμένει στην απόφασή του ο Θαπατέρο

Θα αποσύρει τα ισπανικά στρατεύματα από το Ιράκ
Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2004 16:15
A- A A+

Η Ισπανία θα αποσύρει τα στρατεύματά της από το Ιράκ τον προσεχή Ιούνιο, εάν δεν αλλάξουν οι προϋποθέσεις της διεθνούς παρουσίας στη χώρα αυτή, επανέλαβε ο μελλοντικός πρωθυπουργός της Ισπανίας, Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο, κατά τη σημερινή συνάντησή του με τον βρετανό πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ.

«Το μήνυμά μας υπήρξε σαφές. Εάν δεν αλλάξουν οι σημερινές παράμετροι της διεθνούς παρουσίας στο Ιράκ, τα ισπανικά στρατεύματα θα αποχωρήσουν στις 30 Ιουνίου», δήλωσε ο Μιγκέλ Ανχελ Μορατίνος, (ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας) αναφερόμενος στη συνάντηση Θαπατέρο - Μπλερ.

Ο κ. Θαπατέρο αναμένεται να συναντηθεί και με τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ, ο οποίος θα προσπαθήσει να μεταπείσει τον θριαμβευτή των ισπανικών εκλογών, ώστε να μην αποσύρει τους 1.300 ισπανούς στρατιώτες από το Ιράκ.

Ο κ. Θαπατέρο έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να αλλάξει γνώμη εάν υπάρξει μία νέα απόφαση που να μεταβιβάζει τον έλεγχο του Ιράκ από τις Ηνωμένες Πολιτείες στον ΟΗΕ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή