Αργεντινή: Διαδηλώσεις για τον θάνατο του εισαγγελέα που ενέπλεκε το Ιράν σε αντιεβραϊκή επίθεση

Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2015 14:10
UPD:14:13
REUTERS/MARCOS BRINDICCI

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Μπουένος Άιρες για να διαμαρτυρηθούν για το θάνατο του εισαγγελέα Αλμπέρτο Νίσμαν, ο οποίος βρέθηκε νεκρός λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Κυριακής μέσα στην μπανιέρα του σπιτιού του στην πολυτελή συνοικία Πουέρτο Μαδέρο.

A- A A+

Χιλιάδες Αργεντινοί κατέβηκαν στους δρόμους τη Δευτέρα για να διαδηλώσουν, μετά τον θάνατο του εισαγγελέα Αλμπέρτο Νισμάν, ο οποίος ερευνούσε εμπλοκή του Ιράν σε αιματηρή αντιεβραϊκή επίθεση στην Αργεντινή και κατηγορούσε την κυβέρνηση για συγκάλυψη.

Ο τελευταίος βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του στο Μπουένος Άιρες, την Κυριακή.

Ερευνούσε μέχρι το τέλος την βομβιστική επίθεση του 1994 σε εβραϊκό κέντρο στο Μπουένος Άιρες, όπου 85 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Αργεντινοί αξιωματούχοι σημειώνουν ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για εμπλοκή τρίτου προσώπου στον θάνατό του, ωστόσο οι διαδηλωτές φώναζαν «Όχι άλλα ψεματα» και απαιτούσαν ανεξάρτητη έρευνα για τον τρόπο με τον οποίο πέθανε ο Νισμάν.

Τη Δευτέρα, ο εισαγγελέας αναμενόταν να παρουσιαστεί σε επιτροπή του αργεντινικού Κογκρέσου, ώστε να στοιχειοθετήσει τις κατηγορίες του ενάντια στην πρόεδρο της Αργεντινής, Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρχνερ, ότι προσπάθησε να συγκαλύψει την εμπλοκή του Ιράν στη βομβιστική επίθεση για οικονομικούς και διπλωματικούς λόγους.

Τις ίδιες κατηγορίες είχε απευθύνει ο εισαγγελέας και κατά του υπουργού Εξωτερικών της χώρας, Χέκτορ Τίμερμαν.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή