Ενημέρωση του Στ. Θεοδωράκη από τον Γ. Στουρνάρα

«Δύσκολη, αλλά υπό έλεγχο η κατάσταση», εκτιμά ο επικεφαλής του Ποταμιού
Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2015 12:45
UPD:12:47
EUROKINISSI/ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
A- A A+

«Η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά είναι υπό έλεγχο», δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης μετά τη συνάντηση που είχε με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Στουρνάρα, ο οποίος τον ενημέρωσε για ζητήματα των τραπεζών και της οικονομίας.

«Η Τράπεζα της Ελλάδος σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα στηρίζει τις ελληνικές τράπεζες, στηρίζει τις καταθέσεις των Ελλήνων, όσο βέβαια και οι Έλληνες τηρούν τις δεσμεύσεις τους», τόνισε ο κ. Θεοδωράκης.

Διαβεβαίωσε ακόμη πως το Ποτάμι «ως υπεύθυνη δύναμη», όπως είπε χαρακτηριστικά, θέλει να εξασφαλίσει και σε αυτές τις εκλογές ότι «η Ελλάδα παραμένει στην καρδιά της Ευρώπης και στηρίζεται από την Ευρώπη».

Σε ερώτηση για το εάν «πρέπει οι πολίτες να ανησυχούν με τις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία», ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι «ο κόσμος δεν πρέπει να φοβάται, γιατί έχει ένα πολύ μεγάλο όπλο που είναι η ευρωπαϊκή του πορεία», πορεία η οποία «θα τονωθεί ακόμα περισσότερο με ένα δυνατό Ποτάμι».

Παρατήρησε πάντως πως υπάρχουν παραφωνίες, καθώς ακούγονται φωνές που αμφισβητούν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. «Νομίζω ότι αυτά είναι λόγια επικίνδυνα, είναι επιπόλαια, δεν έχουν σχέση με την πραγματική θέληση του Έλληνα», σημείωσε.

Ανέφερε ακόμη ότι στη διακαναλική συνέντευξη του Ποταμιού, η οποία έχει προγραμματιστεί για αύριο, θα παρουσιαστεί το πλαίσιο στο οποίο πιστεύει το κόμμα ότι πρέπει να συνεχίσει να κινείται η χώρα μας με συγκεκριμένες προτάσεις και για τις εκκρεμότητες με την Ε.Ε..

«Είτε έχουμε κυβέρνηση, είτε όχι τη Δευτέρα, το σίγουρο είναι ότι οι Έλληνες έχουμε τη θέληση να είμαστε μέλος της Ευρωζώνης και μέρος της Ευρώπης. Άρα, νομίζω ότι αυτό κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει» κατέληξε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή