Ρωσία: Η Ε.Ε. συνεχίζει την «εχθρική πολιτική» των κυρώσεων

Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2015 12:23
UPD:12:40
SHUTTERSTOCK

Αφορμή στάθηκε η απόφαση των Ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών να μην άρουν τις κυρώσεις εναντίον της Μόσχας ή έστω μέρος τους, κατά την συνεδρίασή τους στις Βρυξέλλες.

A- A A+

Για συνέχιση της «εχθρικής πολιτικής» της Ευρωπαϊκής Ένωσης έναντι της Ρωσίας κάνει λόγο το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Αφορμή στάθηκε η απόφαση των Ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών να μην άρουν τις κυρώσεις εναντίον της Μόσχας ή έστω μέρος τους, κατά την συνεδρίασή τους στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα.

Η Ε.Ε. έχει επιβάλει σειρά κυρώσεων κατά Ρώσων αξιωματούχων και συνολικά κατά της Ρωσίας και της οικονομίας της, αρχικώς λόγω της κατάληψης από τον ρωσικό στρατό και στη συνέχεια της προσάρτησης της ουκρανικής χερσονήσου της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Οι κυρώσεις εντάθηκαν λόγω της άμεσης και έμμεσης στρατιωτικής βοήθειας την οποία παρείχε η Μόσχα στην αποσχιστική, φιλορωσική εξέγερση η οποία ξέσπασε στις ανατολικές ουκρανικές επαρχίες Ντονέτσκ και Λουχάνσκ (Λουγκάνσκ στα ρωσικά), όπου κατοικούν πολλοί εθνικά Ρώσοι και ρωσόφωνοι Ουκρανοί.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας κατηγόρησε τέλος την Ε.Ε. ότι δεν κρίνει αντικειμενικά «τις πράξεις των αρχών του Κιέβου», υπονοώντας τη χρήση στρατιωτικής βίας ενάντια στους φιλορώσους αποσχιστές αντάρτες.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή