«Ποτέ δεν θα κερδίσουμε τελείως τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας»

Σύμφωνα με το διευθυντή της CIA
Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2004 19:36
A- A A+

«Ποτέ δεν θα κερδίσουμε τελείως τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας», παραδέχτηκε σήμερα στην Ουάσινγκτον ο διευθυντής της CIΑ, Τζορτζ Τένετ, στην κατάθεσή του ενώπιον της ανεξάρτητης ερευνητικής επιτροπής που ερευνά την υπόθεση των τρομοκρατικών επιθέσεων κατά των ΗΠΑ στις 11 Σεπτεμβρίου 2001.

«Μια πλήρης επιτυχία μας εναντίον μιας τέτοιου είδους απειλής είναι αδύνατη. Οι επιτιθέμενοι φτάνουν στο στόχο τους παρά τις αποφασιστικές προσπάθειές μας και παρά την άμυνα που εφαρμόζουμε», δήλωσε ο κ. Τένετ και πρόσθεσε: «Πρέπει να είμαστε τίμιοι τόσο με τον εαυτό μας όσο και με τον αμερικανικό λαό σήμερα, αύριο και πάντα. Έχουμε εγκαταστήσει συστήματα που μειώνουν κατά πολύ τις πιθανότητες ενός επιτιθέμενου να προχωρήσει με επιτυχία σε μια επίθεση και παράλληλα μειώνουν και τις συνέπειες από τις επιθέσεις».

Ο διευθυντής της CIA συνέχισε λέγοντας: «όμως οι τρομοκράτες έχουν ένα πλεονέκτημα τακτικής. Μπορούν να επιλέγουν όποιο στόχο επιθυμούν και έτσι επιτίθενται όποτε επιθυμούν κατά αθώων πολιτών σκοτώνοντας ή τραυματίζοντάς τους».

«Η ειρωνεία της υπόθεσης είναι ότι οι επιτυχίες που έχουμε σημειώσει όσον αφορά τον αφοπλισμό της διοίκησης της Αλ Κάιντα, των επικοινωνιών της και των χρηματοδοτών της, έχουν αυξήσει τις πιθανότητες ανάδυσης τοπικών δικτύων τρομοκρατίας που προχωρούν, λειτουργώντας ανεξάρτητα, σε τρομοκρατικές ενέργειες κατά Αμερικανών οποιαδήποτε στιγμή», κατέληξε ο Τζορτζ Τένετ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή