Τα όπλα Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν την κάλπη

Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2015 07:04
UPD:12:22
INTIME NEWS/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΡΑΠΕΤΣΙΚΑΣ
A- A A+

Στο κυνήγι των αναποφάσιστων ρίχνεται από σήμερα η Ν.Δ., την ώρα που για τον ΣΥΡΙΖΑ το «άνοιγμα» στο μετριοπαθές και φιλοευρωπαϊκό κέντρο χωρίς ταυτόχρονα να απολέσει τα αντιμνημονιακά του χαρακτηριστικά, είναι ζωτικής σημασίας προκειμένου να παραμείνει ζωντανός στο κυνήγι της αυτοδυναμίας.

Στο επιτελείο της  Ν.Δ. σημειώνουν ότι το ποσοστό των αναποφάσιστων που προέρχεται από το χώρο της Κεντροδεξιάς είναι κατά πολύ υψηλότερο από εκείνο όσων ανήκουν στο χώρο της Kεντροαριστεράς. Είναι χαρακτηριστικό, λένε στη Συγγρού, ότι στις δεύτερες εκλογές του 2012, οι τότε αναποφάσιστοι, με βάση του τι είχαν ψηφίσει τον Ιούνιο του ίδιου χρόνου, προέρχονταν «κατά 22% από τη Ν.Δ., κατά 9% από τον ΣΥΡΙΖΑ, κατά 9% από τη ΔΗΜΑΡ, κατά 9% από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, κατά 7% από το ΠΑΣΟΚ, κατά 5% από τη Χρυσή Αυγή και κατά 10% από άλλο κόμμα. Ένα 18% δεν είχαν ψηφίσει, ενώ 11% των ερωτηθέντων (που δήλωσαν αναποφάσιστοι) δεν απάντησαν τι είχαν ψηφίσει τον Ιούνιο του 2012».

Η πλειοψηφία των ανθρώπων αυτών, εκτιμούν στη Ν.Δ., «δεν παίζουν με την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας» γι’ αυτό και ο Πρωθυπουργός, μιλώντας χθες στο στάδιο Τέντα της Καλαμάτας, δήλωσε ότι η νίκη της Νέας Δημοκρατίας την Κυριακή «δεν αφορά μόνο τη δική μας παράταξη, αλλά όλους τους Έλληνες που θέλουν να παραμείνει η χώρα στο ευρώ, γιατί η απέναντι πλευρά μας οδηγεί στη σύγκρουση με την Ευρώπη».

Όπλο το αίτημα για πολιτική αλλαγή και τέλος στη λιτότητα

Στην Κουμουνδούρου έχουν επιδοθεί σε μια επιχείρηση να «διασκεδάσουν» τους φόβους μερίδας των ψηφοφόρων για ενδεχόμενη ρήξη με τον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης την ώρα που, όπως λένε, «τα διεθνή δημοσιεύματα που δικαιώνουν την ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ πληθαίνουν».

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας χθες από τον Βόλο, τάχθηκε υπέρ της παραμονής στο ευρώ «χωρίς άλλες θυσίες», όπως είπε χαρακτηριστικά, «με την κοινωνία όρθια», ενώ επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «εγγυάται τις καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών».

Σύμφωνα με τα στελέχη του κόμματος η ελπίδα για πολιτική αλλαγή «είναι το πιο ισχυρό χαρτί του ΣΥΡΙΖΑ» εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης την ερχόμενη Κυριακή.

«Οι πολίτες», λένε «ζητούν πολιτική αλλαγή που θα βάλει τέλος στη σκληρή λιτότητα». Και αυτό το αίτημα «διαπερνά οριζόντια το πολιτικό εκκρεμές» και «υπερνικά την όποια κινδυνολογία για ρήξη με τους δανειστές και έξοδο από το ευρώ».  Γι’ αυτό καταλήγουν «στον ΣΥΡΙΖΑ παρατηρούνται εισροές και μάλιστα σημαντικές και από τη Ν.Δ.».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή