Στην τελική ευθεία

Κυριακή, 18 Ιανουαρίου 2015 11:03
UPD:11:07
EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
A- A A+

Μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου με τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται σταθερά σε όλες τις δημοσκοπήσεις, στα κομματικά επιτελεία της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζονται για τη «μάχη» των εντυπώσεων η οποία κρίνει σε μεγάλο βαθμό και τη ψήφο των αναποφάσιστων.

Στη ΝΔ θεωρούν ότι η δεξαμενή των αναποφάσιστων στην πλειοψηφία της έχει έντονα «φιλοευρωπαϊκά χαρακτηριστικά» και συνεπώς είναι πιο κοντά στη ΝΔ. Γι' αυτό και επιμένουν στις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που - κατά τη γνώμη τους - «οδηγούν τη χώρα σε ευθεία σύγκρουση με την Ευρώπη και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς».

Σε συνδυασμό με το μπαράζ συνεντεύξεων του Πρωθυπουργού και τις περιοδείες στο λεκανοπέδιο, όπου η ΝΔ υστερεί σημαντικά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, στη Συγγρού πιστεύουν ότι το κλίμα μπορεί να αναστραφεί.     

Ο κ. Σαμαράς, στη συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα», εκτιμά ότι «η απόσταση ανάμεσα στα δύο κόμματα είναι μέσα στα όρια του ''στατιστικού λάθους''», και θα κριθεί από την ψήφο των αναποφάσιστων, ο αριθμός των οποίων είναι μεγαλύτερος από κάθε άλλη εκλογική αναμέτρηση.

Στον ΣΥΡΙΖΑ με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν την Κουμουνδούρου στα όρια της εκλογικής αυτοδυναμίας δίνουν τον νυν υπέρ πάντων αγώνα για να την κατακτήσουν προκειμένου, όπως λένε, «να έχουμε τα χέρια μας λυμένα στις διαπραγματεύσεις».

Ο Αλέξης Τσίπρας, με συνέντευξη του στο «Έθνος της Κυριακής» ζητά «μια καθαρή εντολή αυτοδυναμίας, όχι από αλαζονεία αλλά από ευθύνη» και ξεκαθαρίζει ότι «δεν πρόκειται να συνεργαστούμε με καμία πολιτική δύναμη από αυτές που συνέδεσαν την πολιτικής τους επιβίωση με το μνημόνιο, προκαλώντας πόνο και καταστροφή στη χώρα. Σε αυτό είμαστε ξεκάθαροι»

Με αιχμή το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, το «λαϊκό αίτημα», όπως λένε, να αλλάξουν τα πράγματα στη χώρα μας, και διαβεβαιώσεις ότι κανείς στον ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να διακινδυνεύσει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, στην Κουμουνδούρου επιχειρούν να ισορροπήσουν μεταξύ των παραδοσιακών αριστερών ψηφοφόρων του κόμματος και όσων «κουρασμένοι από την πολυετή ύφεση και λιτότητα αναζητούν μια διέξοδο χωρίς να διακυβεύεται η συμμετοχή της χώρας στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης».

Σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας πραγματοποιεί περιοδεία στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα, ενώ θα μιλήσει το βράδυ στις 7μ.μ. στον Βόλο (Πανεπιστήμιο Βόλου, κτίριο Παπαστράτου).
 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή