Μπάσκετ: «Θρίλερ» σε Τρίκαλα και Κηφισιά

Σάββατο, 17 Ιανουαρίου 2015 19:00
UPD:19:08
ACTION IMAGES /ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ
A- A A+

ΠΑΟΚ και Κηφισιά πήραν τεράστιες νίκες σχεδόν στην εκπνοή των αναμετρήσεων με Τρίκαλα και Πανιώνιο, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής (τελευταία) του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ των ανδρών.

Νέο θρίλερ με πρωταγωνιστή τον ΠΑΟΚ. Το συγκρότημα του Σούλη Μαρκόπουλου, όπως συνέβη και πριν από μία εβδομάδα με την ΑΕΚ, έτσι και σήμερα νίκησε στο τέλος τα Τρίκαλα με 81-79.

Οι Θεσσαλοί 36΄΄ πριν  το τέλος προηγούνταν με 79-77, αλλά ο Κάρτερ με «τρίποντη βόμβα» 28΄΄ πριν τη λήξη έβαλε μπροστά το «δικέφαλο» και ο Σαλούστρος με 1/2 βολές διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Ο Λάγκφορντ με 16 πόντους και ο Κάρτερ με 12 ήταν οι κορυφαίοι των νικητών.

Στην τρίτη διαδοχική του ήττα υποχρέωσε το Ρέθυμνο ο Άρης στο «Αλεξάνδρειο» με 68-62. Με τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ να κάνει μεγάλο παιχνίδι και να τελειώνει με 23 πόντους, η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη είχε τον έλεγχο του αγώνα στα πρώτα δύο δεκάλεπτα, αλλά στο τρίτο το Ρέθυμνο ξαναμπήκε στο ματς και όλα κρίθηκαν στο τέλος με τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν τη μεγάλη νίκη.

«Χιτσκοκικό» φινάλε είχε και το παιχνίδι ανάμεσα στην Κηφισιά και στον Πανιώνιο, με την ομάδα των βορείων προαστίων να παίρνει τη νίκη στα τελευταία δευτερόλεπτα με 86-85. Ο Ντέιβις με 29 πόντους ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για το συγκρότημα του Παπαθεοδώρου, ενώ οι Κορόλεφ και Τουμπς με 26 και 25 πόντους αντίστοιχα έκαναν τα πάντα για να φύγουν οι «κυανέρυθροι» με το «διπλό».

Η έδρα έπαιξε μεγάλο ρόλο στο ματς ανάμεσα στον Κολοσσό Ρόδου και στον Κόροιβο Αμαλιάδας. Οι γηπεδούχοι επικράτησαν στο τέλος με 82-75 και θα μπορούσε να πει κανείς ότι κλείνουν τον πρώτο γύρο με πολύ καλή συγκομιδή βαθμών (19) έναντι 17 της ομάδας της Πελοποννήσου.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις