Μαίνονται οι μάχες στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ - Νεκροί ακόμη τρεις στρατιώτες

Σάββατο, 17 Ιανουαρίου 2015 18:18
UPD:18/01/2015 17:25
REUTERS/YANNIS BEHRAKIS

Αν και οι διάδρομοι είναι πλέον γεμάτοι κρατήρες και το αεροδρόμιο (φωτ. αρχείου) έχει από καιρό πάψει να λειτουργεί, έχει συμβολική αξία για αμφότερες τις πλευρές και αποτελεί πλέον την κύρια εστία στη σύγκρουση, καθώς οι προοπτικές για νέες ειρηνευτικές συνομιλίες εξασθενούν.

A- A A+

Μάχες μαίνονται στο κύριο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία, καθώς οι αυτονομιστές επανέλαβαν τις προσπάθειες να πάρουν τον έλεγχό του από τις κυβερνητικές δυνάμεις. Ο στρατός του Κιέβου ανακοίνωσε πως άλλοι τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν και 18 τραυματίσθηκαν.

Όσο οι απόπειρες για την επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών παραμένουν στάσιμες, οι φιλορώσοι αντάρτες έχουν αυξήσει τους βομβαρδισμούς για να κάμψουν την αντίσταση των κυβερνητικών δυνάμεων που είναι οχυρωμένες στο αεροδρόμιο.

Αν και οι διάδρομοι είναι πλέον γεμάτοι κρατήρες και το αεροδρόμιο έχει από καιρό πάψει να λειτουργεί, έχει συμβολική αξία για αμφότερες τις πλευρές και αποτελεί πλέον την κύρια εστία στη σύγκρουση, καθώς οι προοπτικές για νέες ειρηνευτικές συνομιλίες εξασθενούν.

ΕURONEWS

Η προγραμματισμένη συνάντηση αντιπροσώπων από την Ουκρανία, τη Ρωσία και τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) με αυτονομιστές ηγέτες δεν πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Μινσκ, την πρωτεύουσα της Λευκορωσίας.

Μια συνεδρίαση της αποκαλούμενης «ομάδας επαφής» θεωρείται ζωτικής σημασίας για να επιτευχθεί η τήρηση μιας πραγματικής κατάπαυσης του πυρός από τα εμπόλεμα μέρη.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή