Νταβούτογλου: Εάν το ζητήσει η Δικαιοσύνη, θα ζητήσουμε έκδοση του Γκιουλέν από τις ΗΠΑ

Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2015 19:50
UPD:19:53
REUTERS/HANNIBAL HANSCHKE

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters, ο κ. Νταβούτογλου τόνισε ότι το αίτημα έκδοσης στην Τουρκία από τις ΗΠΑ λογικά θα ακουλουθήσει (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Ο πρωθυποργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου τόνισε την Παρασκευή ότι είναι πιθανό η χώρα του να ζητήσει από τις ΗΠΑ την έκδοση του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο ο πρόεδρος της χώρας, Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορεί ότι συνωμοτεί για την υφαρπαγή της εξουσίας.

Τουρκικό δικαστήριο εξέδωσε ένταλμα σύλληψης του κ. Γκιουλέν τον Δεκέμβριο. Ο τελευταίος ζει σε αυτοεξορία στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ από το 1999, όταν η τότε κοσμικού προσανατολισμού κυβέρνηση της Τουρκίας είχε ανοίξει έρευνα εναντίον του για υπονόμευση του κοσμικού χαρακτήρα του κράτους.

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters, ο κ. Νταβούτογλου τόνισε ότι το αίτημα έκδοσης στην Τουρκία από τις ΗΠΑ λογικά θα ακουλουθήσει.

«Ναι, σίγουρα, εάν χρειαστεί θα γίνει. Δεν είναι δική μας απόφαση, είναι απόφαση του δικαστηρίου, όχι της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι αναγκαίο», ανέφερε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή