Βερολίνο: Ευρεία αστυνομική επιχείρηση με στόχο «ισλαμιστικό κίνημα»

Συνελήφθη 41χρονος Τούρκος
Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2015 11:27
UPD:13:19
EPA/LUKAS SCHULZE

Στη διάρκεια της επιχείρησης, στην οποία συμμετείχαν 250 αστυνομικοί, ανάμεσά τους και τρεις ομάδες κομάντος, συνελήφθη ένας 41χρονος Τούρκος.

A- A A+

Κατ’ οίκον έρευνες σε 11 σημεία «ισλαμιστικού κινήματος» πραγματοποίησαν το πρωί οι αστυνομικές αρχές στο Βερολίνο, στο πλαίσιο ευρείας επιχείρησης.

Στη διάρκεια της επιχείρησης, στην οποία συμμετείχαν 250 αστυνομικοί, ανάμεσά τους και τρεις ομάδες κομάντος, συνελήφθη ένας 41χρονος Τούρκος.

Ο συλληφθείς θεωρείται ύποπτος ως επικεφαλής «ομάδας ισλαμιστών εξτρεμιστών στην οποία ανήκουν Τούρκοι και Ρώσοι με καταγωγή από την Τσετσενία και το Νταγκεστάν». Οι γερμανικές αρχές εκτιμούν ότι η ομάδα αυτή σκόπευε να διαπράξει «μια ιδιαίτερα βίαιη ενέργεια» στη Συρία. Όπως διευκρίνισε ωστόσο η αστυνομία, δεν υπάρχουν ενδείξεις που να επιβεβαιώνουν ότι τα πρόσωπα που αποτελούσαν στόχο των ερευνών προετοίμαζαν «επιθέσεις στη Γερμανία».

EURONEWS

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ δεσμεύτηκε χθες ενώπιον των βουλευτών της Μπούντεσταγκ να πολεμήσει την τρομοκρατία «με όλα τα μέσα του κράτους δικαίου», μετά τις επιθέσεις της περασμένης εβδομάδας στη Γαλλία. «Αυτοί που εκφέρουν λόγια μίσους, που διαπράττουν βίαιες ενέργειες στο όνομα του Ισλάμ, οι συνεργοί τους, οι ιδεολόγοι της διεθνούς τρομοκρατίας θα καταπολεμηθούν σθεναρά», διαμήνυσε.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή