Βραζιλία : Δύο νεκροί και 12 αγνοούμενοι από τυφώνα

Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2004 08:06
A- A A+

Δύο άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο κι άλλοι δώδεκα αγνοούνται μεσοπέλαγα μετά το πέρασμα του τυφώνα Καταρίνα χuες από τις νότιες ακτές της Βραζιλίας, σύμφωνα με τις αρχές.

Aνεμοι ταχύτητας 100 έως 150 χλμ/ώρα σάρωσαν μία ζώνη 60 χλμ. στις νότιες ακτές, ανάμεσα στις κοινότητες Τόρες και Αρανάνγκουα στο κρατίδιο του Ρίο Γκράντε ντο Σουλ.

Ένας 56-χρονος άνδρας βρήκε τον θάνατο από την πτώση ενός δένδρου στο αυτοκίνητό του, ενώ η σύζυγός του τραυματίσθηκε σοβαρά, στο Τόρες. Ένας άλλος άνδρας 61 ετών βρήκε τον θάνατο στο Τόρες κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Οι αρχές έκαναν λόγο επίσης για περίπου 40 ελαφρά τραυματίες.

Περίπου 1.000 κατοικίες καταστράφηκαν και εκατοντάδες οικογένειες χρειάσθηκε να βρουν καταφύγιο σε γυμνάσια και σε δημόσια κτίρια.

Εξάλλου, αγνοούνται δώδεκα άνθρωποι, που επέβαιναν σε δύο μικρά αλιευτικά--το ένα με έξι άτομα πλήρωμα και το άλλο με επτά--που βυθίστηκαν στις ακτές του κρατιδίου Σάντα Καταρίνα. Ο ένας από τους ναυαγούς, ο Λουσιάνου ντα Σίλβα, διασώθηκε το πρωΐ από ένα άλλο αλιευτικό, όπως αναφέρεται σε ανακοινωθέν των αρχών.

Οι αρχές έχουν κινητοποιήσει ένα αεροσκάφος, ένα ελικόπτερο, ένα περιπολικό σκάφος και μία κορβέτα, προκειμένου να εντοπισθούν οι ναυαγοί.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή