Ρ. Μακρή: Εάν χρειαστεί θα «κόψουμε» στην ΤτΕ 100 δισ. ευρώ

Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2015 18:47
UPD:22:25
Youtube/kozanimedia

Η δήλωση της κ. Μακρή.

A- A A+

Αντιδράσεις προκαλεί η δήλωση της υποψήφιας βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ στην Κοζάνη, Ραχήλ Μακρή η οποία υποστήριξε πως εάν χρειαστεί «θα μπορούμε να κόψουμε μόνοι μας ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδος μέχρι 100 δισ. ευρώ».

Η κ. Μακρή που συμμετείχε σε τηλεοπτικό πάνελ στο σταθμό flash Κοζάνης απέκλεισε το ενδεχόμενο να σταματήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τη χρηματοδότηση της χώρας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν προβλέπεται».

Ωστόσο είπε ότι εάν χρειαστεί «Θα ενεργοποιηθεί το emergency του ELA και θα μπορούμε να κόψουμε μόνοι μας ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδος μέχρι τα 100 δισ ευρώ».

«Εάν χρειαστεί αυτό θα κάνουμε. προβλέπεται από τη συνθήκη της Ευρωζώνης» υπογράμμισε η ίδια.

Λίγο αργότερα εξέδωσε ανακοίνωση η Νέα Δημοκρατία στην οποία αναφέρει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει διά στόματος της υποψήφιας βουλευτού του Ραχήλ Μακρή ότι αν σταματήσει η ρευστότητα στην Ελλάδα, θα “κόψουν” μόνοι τους 100 δισ. ευρώ. Γιατί δεν “κόβουν” 300 δισ. για να μηδενίσουν και το χρέος;».

Ακολούθησε δήλωση της εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ Εύας Καϊλή, η οποία σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως «η Ν.Δ δεν μπορεί να θριαμβολογεί διαρκώς παρουσιάζοντας ως δικά της τα έργα του ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να παροχολογεί με λεφτά που δεν υπάρχουν και λεφτά που δεν μπορούν να τυπωθούν».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή