Κ. Καραμανλής: «Η τελική κρίση ανήκει στον Κυπριακό λαό»

Επιστολή Τζ. Μπους στον έλληνα πρωθυπουργό
Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2004 14:23
UPD:14:28
A- A A+

«Ενεργώς παρούσα» θα είναι η Ελλάδα κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου της Κύπρου. Ο κ. Καραμανλής είπε στα μέλη του Συμβουλίου πως η Ελλάδα είναι στο πλευρό του προέδρου Παπαδόπουλου και των Κυπρίων, τονίζοντας ότι «η τελική κρίση ανήκει στον Κυπριακό λαό».

Όπως υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θοδωρής Ρουσόπουλος κατά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συβουλίου με τη συμμετοχή του έλληνα πρωθυπουργού, επιβεβαιώθηκε η σύμπνοια και η εθνική ομοψυχία.

Ο κ. Ρουσόπουλος γνωστοποίησε επίσης ότι ο κ. Καραμανλής θα έχει κατά τη διάρκεια της ημέρας συναντήσεις με τον γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν, τον τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν και τον ευρωπαίο Επίτροπο κ. Φερχόιγκεν.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε επίσης γνωστό ότι ο αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους απέστειλε επιστολή στον έλληνα πρωθυπουργό η οποία –όπως διευκρίνισε ο κ. Ρουσόπουλος- αφορά ζητήματα συνεννοήσεως Ελλάδας – ΗΠΑ για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή