Δύο ακόμη ύποπτοι των επθέσεων στη Μαδρίτη υπό κράτηση

Τρίτη, 30 Μαρτίου 2004 07:30
A- A A+

Δύο νέοι ύποπτοι, ένας Σύριος κι ένας Μαροκινός, ετέθησαν υπό κράτηση χθες βράδυ στο πλαίσιο των ερευνών για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Μαδριτη, όπως ανακοινώθηκε από δικαστικές πηγές.

Ο δικαστής Χουάν ντε Όλμο διέταξε την κράτηση, χωρίς όρους και σε μυστικό σημείο, του Σύρου Μπάσελ Γαγιούν, που συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα στην Ουχένα, στην επαρχία του Τολεδου. Ο ύποπτος θεωρείται ως ένας από τους αυτουργούς των επιθέσεων της 11ης Μαρτίου, που κόστισαν τη ζωή σε 191 ανθρώπους.

Ο ίδιος διέταξε επίσης να τεθεί υπό κράτηση με τους ίδιους όρους κι ο Μαροκινός Αχμεντ Αχμιντάν, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα στο προάστιο της Μαδρίτης Ουσέρα και θεωρείται ύποπτος για συνεργασία με ένοπλες ομάδες και για εγκλήματα κατά της δημόσιας υγείας (εμπόριο ναρκωτικών), τονίζουν οι δύο πηγές.

Αντίθετα, ο δικαστής αποφάσισε να αφήσει ελεύθερους χωρίς να τους απαγγείλλει κατηγορίες άλλους τρεις υπόπτους, έναν συριακής καταγωγής Ισπανό και δύο Μαροκινούς, μετά την πολύωρη ανάκρισή τους στην Αουδιένθια Ναθιονάλ (Ανώτατο Δικαστήριο) της Ισπανίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή