Εκλογές με το βλέμμα σε νέα παράταση του προγράμματος

Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2015 09:38
UPD:09:39
EUROKINISSI/ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
A- A A+

Με το ενδεχόμενο μιας νέας παράτασης του υπάρχοντος προγράμματος -μετά τη λήξη του στα τέλη Φεβρουαρίου- να επανέρχεται όλο και πιο έντονα στην επικαιρότητα και τον Έλληνα ΥΠΟΙΚ να επισημαίνει χθες την αναγκαιότητα ολοκλήρωσής του από την κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της μεθεπόμενης Κυριακής, τα κόμματα εισέρχονται στην τελική ευθεία για την κάλπη.

Ο Πρωθυπουργός συναντάται σήμερα στο Μαξίμου με το Ισπανό Πρωθυπουργό Μ. Ραχόι και παρότι η επίσημη ατζέντα της συνάντησης περιλαμβάνει διμερή θέματα, είναι προφανές λέει στέλεχος της Ν.Δ., ότι ο κ. Σαμαράς «ρίχνει» στην προεκλογική μάχη με τον ΣΥΡΙΖΑ το ευρωπαϊκό του χαρτί, με τον κ. Ραχόι να αποκτά «τεχνογνωσία» που θα φανεί χρήσιμη στο μέλλον προκειμένου να  αντιμετωπίσει κι αυτός την δημοσκοπική πίεση από την απότομη άνοδο του «αντιμνημονιακού», όπως θα λέγαμε στη χώρα μας, Podemos.    

Η επανάσταση του διαδικτύου        

Ένα ακόμη άνοιγμα σε εξειδικευμένο κοινό, αυτή τη φορά σε αυτό του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, θα επιχειρήσει σήμερα στις 20:00 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας θα απαντήσει σε ερωτήματα που θα του θέσουν δημόσια μέσω του twitter οι πολίτες, χρησιμοποιώντας ένα ενδεικτικό hashtag, σε μια εκδήλωση που διοργανώνει η εφημερίδα «Αυγή» στο εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ στην Κλαυθμώνος, τα εγκαίνια του οποίου θα πραγματοποιηθούν την ίδια ώρα. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί διαδικτυακά από την ιστοσελίδα της εφημερίδας.

Ερίζουν για την τρίτη θέση

Την ίδια ώρα τα υπόλοιπα κόμματα (Το Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ) τα οποία, όσο ανεβαίνουν οι τόνοι της προεκλογικής αντιπαράθεσης, πιέζονται δημοσκοπικά από την «επέλαση» του διπολισμού Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, ερίζουν για την τρίτη θέση στις εκλογές η οποία, πέραν της διερευνητικής εντολής για σχηματισμό κυβέρνησης σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας, τα φέρνει και σε πλεονεκτική θέση σε περίπτωση κυβερνήσεων συνεργασίας.

Ένα ακόμη κρίσιμο στοίχημα των επερχόμενων εκλογών είναι η θέση της Χρυσής Αυγής και το ενδεχόμενο να καταλάβει εκείνη την τρίτη θέση.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή