Απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στο καλοκαίρι

Προανήγγειλε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Χρήστος Πολυζωγόπουλος
Τρίτη, 30 Μαρτίου 2004 12:16
A- A A+

Θερμό απεργιακό καλοκαίρι, προανήγγειλε μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού Flash 9,61 ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Χρήστος Πολυζωγόπουλος, εάν οι εργοδότες επιμείνουν στις χαμηλές μισθολογικές αυξήσεις.

Σε δηλώσεις του στο Associated Press ο κ. Πολυζωγόπουλος διευκρίνισε ότι δεν θα υπάρξουν μεν απεργίες στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, επανέλαβε όμως ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων κατά την προετοιμασία.

Ο κ. Πολυζωγόπουλος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό τόνισε ότι εάν δεν υπάρξει βελτιωμένη πρόταση για αυξήσεις από την πλευρά του ΣΕΒ, οι συλλογικές διαπραγματεύσεις θα τερματιστούν και η συνέχεια θα δοθεί στους δρόμους.

Η ΓΣΕΕ διεκδικώντας αυξήσεις 8% έχει κηρύξει για αύριο την πρώτη 24ωρη απεργία. Από τα μεσάνυχτα δεν θα κυκλοφορήσουν αστικά λεωφορεία, τρόλλεϊ, μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και πράσινα λεωφορεία.

Στην απεργία μετέχουν οι εργαζόμενοι στα πλοία και τα πορθμεία καθώς και στον ΟΣΕ, όπου θα υπάρχει μόνο προσωπικό ασφαλείας.

Με προβλήματα θα λειτουργήσουν οι τράπεζες, λόγω της συμμετοχής και των τραπεζικών υπαλλήλων ενώ δεν θα γίνει η αποκομιδή των σκουπιδιών και θα παραμείνουν κλειστές οι εταιρείες κοινής ωφέλειας.

Η ΓΣΕΕ διοργανώνει συγκέντρωση αύριο στις 11 π.μ. στο Πεδίον του Αρεως και θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα και τη Βουλή. Εντονα αντέδρασε η Συνομοσπονδία και στην έκθεση του διοικητή της έκθεσης της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) για την οικονομία, με τον κ. Πολυζωγόπουλο να χαρακτηρίζει τις προτάσεις του κ. Νίκου Γκαργκάνα, εκτός πραγματικότητας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή