Χωρίς μεγάλες εκπλήξεις έληξε και η εκκρεμότητα των Επικρατείας

Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2015 06:33
UPD:11:27
EUROKINISSI/ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
A- A A+

Με φόντο την αντιπαράθεση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για την αποπληρωμή των ομολόγων που λήγουν τον Μάρτιο, αντιπαράθεση στην οποία παρενέβη και το ΥΠΟΙΚ, τα κόμματα έδωσαν χθες στη δημοσιότητα τα ψηφοδέλτια Επικρατείας τους.

Στη Ν.Δ., πέρα από την πρώτη θέση του πρώην πρύτανη του ΕΚΠΑ Θ. Φορτσάκη, η έκπληξη είναι ότι δύο στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, ο Χρ. Λαζαρίδης και ο Στ. Παπασταύρου, βρέθηκαν εκτός ψηφοδελτίου με την τρίτη και τέταρτη θέση να καταλαμβάνουν το μέλος του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου Δεσμός, δικηγόρος Αθηνών και Νέας Υόρκης Νίκη Κεραμέως και ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ Β. Οικονόμου.        

Στον ΣΥΡΙΖΑ επικεφαλής στο Επικρατείας είναι ο καθηγητής Πανεπιστημίου Κ. Τσουκαλάς, στη δεύτερη θέση η καθηγήτρια στο Bard College, διευθύντρια του τμήματος έρευνας για την ισότητα των φύλων του Levy Economics Institute στη Νέα Υόρκη Ρ. Αντωνοπούλου, ο υπεύθυνος Τύπου Π. Σκουρλέτης, η απολυμένη δημοσιογράφος από την ΕΡΤ Αγλαΐα Κυρίτση και στην πέμπτη και πιθανότατα εκλόγιμη θέση ο αντιστράτηγος ε.α Ν. Τόσκας.

Στη «μάχη» μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου τα πρωτοκλασάτα στελέχη και επί σειρά ετών υπουργοί,  του κόμματος του κ. Βενιζέλου θα αντιμετωπίσουν τη γενιά των σαραντάρηδων του Γιώργου. Στελέχη δηλαδή προερχόμενα από τη νεολαία ΠΑΣΟΚ, με τους συνεργάτες του κ. Βενιζέλου να δηλώνουν ότι ο κ. Παπανδρέου με την κίνησή του απλά «θα στερήσει από το ΠΑΣΟΚ την τρίτη θέση στις εκλογές», αφού δεν φαίνεται να υπάρχει ρεύμα από τον ΣΥΡΙΖΑ προς το ΚΙΔΗΣΟ και «διακινδυνεύει να καταλάβει την τρίτη θέση η Χρυσή Αυγή», με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τέλος, ο Αντ. Σαμαράς συνεχίζει τη διήμερη περιοδεία του σε Ήπειρο και Αιτωλοακαρνανία και στις 19.00, θα μιλήσει στο Δημοτικό Κινηματογράφο «Άνεσις» στο Αγρίνιο.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί στην Καβάλα, τη Δράμα και την Κομοτηνή, όπου και θα μιλήσει στις 18:30 στο Μέγαρο Μουσικής (Μελίνας Μερκούρη). Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος θα μιλήσει στη Χαλκίδα, στις 6:30μ.μ., στο ξενοδοχείο «Lucy», ενώ ο Φ. Κουβέλης στις 11.30 θα κάνει δηλώσεις στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή