Π. Ράιαν: Kαμία σοβαρή ένδειξη για τρομοκρατικό χτύπημα στους Ολυμπιακούς

Τρίτη, 30 Μαρτίου 2004 17:28
A- A A+

Καθησυχαστικός, όσο ποτέ άλλοτε, για το θέμα της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, εμφανίστηκε σε δηλώσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο της Αυστραλίας, ο σύμβουλος της Οργανωτικής Επιτροπής «Αθήνα 2004», Πίτερ Ράιαν, ο οποίος είχε διατελέσει επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας στους Ολυμπιακούς του Σίδνεΐ.

«Δεν υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι οι Ολυμπιακοί αγώνες ή η Ελλάδα κινδυνεύουν από τρομοκρατικό χτύπημα», δήλωσε ο κ. Ράιαν και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα είναι μια σχετικά ειρηνική και αρκετά ουδέτερη χώρα».

Ο αυστραλός αξιωματούχος τόνισε ότι «επιτυχία για την ‘Αθήνα 2004’ θα είναι να προσφέρει την ύψιστη ασφάλεια, χωρίς ωστόσο να αλλοιώσει την εορταστική ατμόσφαιρα των Αγώνων».

Βέβαια δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει την επιχείρηση ασφάλειας της ελληνικής κυβέρνησης, ως τη μεγαλύτερη που θα εφαρμοστεί στα 108 χρόνια των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, σημειώνοντας ότι θα δαπανηθούν 650 εκατομμύρια ευρώ -το τριπλάσιο ποσό από εκείνο που δαπανήθηκε στο Σίδνεϊ- ενώ θα απασχοληθούν 45.000 αστυνομικοί και 4.000 στρατιώτες, παράλληλα με την υποστήριξη του ΝΑΤΟ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή