Το όνειρο των… παροχών

Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2015 07:10
UPD:17/01/2015 15:44
REUTERS/JOHN KOLESIDIS

Η Ν.Δ. και ο ΣΥΡΙΖΑ πλειοδοτούν για το ποιος από τους δύο, την επόμενη ημέρα των εκλογών, θα δώσει τα περισσότερα και καλύτερα… καλούδια στον λαό! 

A- A A+

Επιτέλους, έφτασε το πλήρωμα του χρόνου, αυτό που όλοι οι φορολογούμενοι τόσα χρόνια ονειρευόμασταν. Να μην ξέρουμε ποιες ελαφρύνσεις και παροχές -τις οποίες προσφέρουν πλέον απλόχερα και οι δύο μεγάλοι «μονομάχοι»- να διαλέξουμε. Αυτό που ζούμε όλοι οι φορολογούμενοι, τις τελευταίες ημέρες, μοιάζει με όνειρο! Βρισκόμαστε μπροστά σε έναν… Αρμαγεδδώνα παροχών.

Η Ν.Δ. και ο ΣΥΡΙΖΑ πλειοδοτούν για το ποιος από τους δύο, την επόμενη ημέρα των εκλογών, θα δώσει τα περισσότερα και καλύτερα… καλούδια στον λαό! Τι μειώσεις του ΕΝΦΙΑ, τι μειώσεις συντελεστών, τι αυξήσεις αφορολογήτου, τι θέσπιση νέων φοροαπαλλαγών, τι αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, τάζουν όλοι προς όλους. Η μελωδία της… ευτυχίας στα αυτιά των φορολογουμένων, αλλά και των επιχειρήσεων, καθώς κι αυτές δεν θα μείνουν παραπονεμένες, αφού για όλους έχει ο μπαξές!

Για να το πούμε πιο απλά δηλαδή, ό,τι πληρώσαμε μέχρι σήμερα πληρώσαμε. Από εδώ και πέρα -όπως φαίνεται, αφού έτσι μας τα λένε- το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να καθίσουμε και να απολαύσουμε τα… δώρα! Κι αφού έτσι μας τα λένε, έτσι πρέπει και να είναι! Δεν πρέπει;  Αν το καλοσκεφτούμε, μήπως κάποιο λάκκο έχει πάλι η… φάβα; Λέτε; Αλλα να λένε πάλι κι άλλα να εννοούν. Να μην έχουμε φτάσει ακόμη στον… παράδεισο, που θα μας δίνουν ξανά αυξήσεις, φοροαπαλλαγές και εκπτώσεις, ώστε να μπορέσουμε να ζήσουμε όπως μας αξίζει… πλουσιοπάροχα; Μήπως μετά την απομάκρυνση από το ταμείο μάς έρθει και πάλι κανένας λογαριασμός και τα «εγκεφαλικά» μαζεμένα; Μήπως καλό θα ήταν να έχουμε λίγο και στην άκρη του μυαλού μας αυτό που κάποτε έλεγε ο Φρανσουά Μιτεράν, με κυνισμό, όπως ισχυρίζονται ορισμένοι σήμερα, ότι οι δεσμεύσεις των κομμάτων δεσμεύουν μόνο εκείνους προς τους οποίους απευθύνονται; Πολύ απλά, στις 26 Ιανουαρίου θα πρέπει, όποιος κι αν έχει κόψει πρώτος το νήμα, να τα ξεχάσουμε όλα. Γιατί μόνο εμείς θα φταίμε που τους πιστέψαμε! Και το ερώτημα είναι βέβαια ποιον να πιστέψεις και ποιον όχι, όταν ο ένας κατηγορεί τον άλλον ότι… λεφτά δεν υπάρχουν! 

Οταν ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τη Ν.Δ. ότι δεν μπορεί να κάνει βήμα χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της τρόικας, και χειρότερα ότι έχει ήδη δεσμευτεί μέσω του e-mail Χαρδούβελη για νέα σκληρά μέτρα, ώστε να πάρει το «πράσινο φως» για συνέχιση των διαπραγματεύσεων. Οταν η Ν.Δ. κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι το πρόγραμμα που υπόσχεται κοστίζει 12 δισ. ευρώ, τα οποία -πέρα από το ότι δεν υπάρχουν- δεν λέει η αξιωματική αντιπολίτευση από πού θα τα βρει. Πολύ φοβάμαι ότι και οι δύο, δυστυχώς, πάλι παίζουν με τον πόνο και τα προβλήματα των φορολογουμένων, παίζουν με το όνειρο όλων ότι μόνο τα καλά είναι μπροστά.  Γι’ αυτό ίσως ο καλύτερος τρόπος για να κάνουμε το όνειρο να βγει και πάλι αληθινό, όπως λένε κι οι Γάλλοι, είναι να… ξυπνήσουμε!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΡΟΣ - [email protected]

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή