Φ. Π. Πετραλιά: Σημαντικές υπερβάσεις στο κόστος των Αγώνων

Τρίτη, 30 Μαρτίου 2004 19:43
A- A A+

Σημαντικές υπερβάσεις στο κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων καταδεικνύει η πρώτη καταγραφή που έκανε η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα δήλωσε η αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Φάνη Πάλλη Πετραλιά.

Η κα Πετραλιά επισήμανε ότι όλοι οι προϋπολογισμοί είναι αναθεωρημένοι προς τα πάνω, ενώ κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση πως είχε χάσει τον έλεγχο.

Απαντώντας ο πρώην υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος εμμένει στη θέση του σχετικά με τον προϋπολογισμό των Ολυμπιακών Αγώνων, όπως αυτός είχε ανακοινωθεί το 2001 (4,6 δισ. ευρώ).

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο «κάθε επιμέρους Ολυμπιακό έργο μπορεί να εμφανίσει, κατά τη νομοθεσία περί δημοσίων έργων είτε αυξήσεις είτε μειώσεις του αρχικού προϋπολογισμού. Αυτές οι αυξομειώσεις συμψηφίζονται και διατηρείται το συνολικό ύψος των 4,6 δισ. ευρώ».

Εξάλλου, ο κ. Βενιζέλος κατέθεσε σήμερα ερώτηση στη Βουλή, προς την κα Πετραλιά σχετικά με τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών για καθυστερήσεις σε ορισμένα έργα.

Ο βουλευτής ερωτά ποιες αλλαγές επήλθαν από την ανάληψη καθηκόντων της νέας κυβέρνησης σε σχέση με τα χρονοδιαγράμματα που είχαν παρουσιαστεί στα τέλη Φεβρουαρίου και «τι νόημα είχε όλη αυτή η επικοινωνιακή τακτική που δημιούργησε ανησυχία και έπληξε διεθνώς τη χώρα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή