Εκπλήξεις και αλλαγές στα ψηφοδέλτια ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Παρασκευή, 09 Ιανουαρίου 2015 18:42
UPD:18:50
EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Μέχρι την ύστατη κυριολεκτικά ώρα έσβηναν και έγραφαν στα επιτελεία της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ τις λίστες των υποψηφίων για τις επικείμενες εκλογές.

Στη ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς θα είναι υποψήφιος στη Μεσσηνία και στη Β΄ Θεσσαλονίκη, ενώ ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θα είναι υποψήφιος στην Α΄ Θεσσαλονίκης, σηματοδοτώντας και τη σημασία που αποδίδει η ΝΔ στην κεντρική Μακεδονία, που παραδοσιακά αποτελεί το εκλογικό βαρόμετρο για την παράταξη.

Στο Επικρατείας, την παραίτησή του από τη θέση του πρύτανη του πανεπιστημίου Αθηνών υπέβαλε σήμερα (Παρασκευή) ο Θ. Φορτσάκης, προκειμένου να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου.

Στις άλλες τρεις εκλόγιμες θέσεις, πλην συγκλονιστικού απροόπτου, θα είναι οι Δημήτρης Σταμάτης, Χρύσανθος Λαζαρίδης και Βασίλης Οικονόμου, ενώ ο Κ. Χατζημαρκάκης «κόπηκε» κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή εξαιτίας παλαιότερων επικριτικών δηλώσεών του στο Κανάλι 1 του Πειραιά για τον Κώστα Καραμανλή.

Στο Επικρατείας, το οποίο θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες θα είναι σε μη εκλόγιμες θέσεις, μεταξύ άλλων, ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού Σταύρος Παπασταύρου, η πρώην ευρωβουλευτής Νίκη Τζαβέλα και ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την τριήμερη συνεδρίαση της Επιτροπής Ψηφοδελτίων, ο Αλέξης Τσίπρας πήρε μία άτυπη ρεβάνς από την εσωκομματική αντιπολίτευση και όσους διατύπωναν ενστάσεις για το «άνοιγμα» σε άλλους κομματικούς χώρους, βάζοντας τελικά στην Κοζάνη τη Ραχήλ Μακρή και στο Κιλκίς τον Θόδωρο Παραστατίδη.

Στο ψηφοδέλτιο της Β΄ Αθήνας θα είναι και ο εκδότης Ηλίας Λιβάνης, γιος του Αντώνη Λιβάνη, στενού συνεργάτη του Ανδρέα Παπανδρέου, ο ομώνυμος εκδοτικός οίκος του οποίου έχει εκδώσει πολλά βιβλία αντιμνημονιακού περιεχομένου.

Υποψήφιοι θα είναι και οι δύο οικονομολόγοι Κ. Λαπαβίτσας στην Ημαθία και Γ. Βαρουφάκης στην Β΄ Αθήνας. Ειδικά στην τελευταία και μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας που αποτελεί το βαρύ πυροβολικό του κόμματος, ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει στην κυριολεξία όλα του τα χαρτιά, αφού εκτός των ήδη βουλευτών (Π. Κουρουμπλής, Γ. Δραγασάκης, Ν. Βαλαβάνη, Ε. Τσακαλώτος, Δ. Στρατούλης, Θ. Φωτίου) θα είναι υποψήφιοι, μεταξύ άλλων, οι Γιάνης Βαρουφάκης, Ηλίας Λιβάνης, ο διευθυντής του γραφείου του Αλ. Τσίπρα, Νίκος Παππάς, ο γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Βίτσας και οι δημοσιογράφοι Στάθης Σταυρόπουλος, Νίκος Ξυδάκης, Γιώργος Κυρίτσης και Αννέτα Καββαδία.

Δεν θα είναι τελικά υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε στην Α' είτε στην Β' Θεσσαλονίκης, ο γνωστός ηθοποιός Χάρρυ Κλυνν, αφού, παρότι το όνομά του «έπαιζε» μέχρι τέλους, δεν κατέστη δυνατόν να ξεπεραστούν οι αντιδράσεις των τοπικών οργανώσεων.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή