Πέθανε ο Αυστραλός ηθοποιός Ροντ Τέιλορ

Γνωστός από τον ρόλο του στα «Πουλιά» του Χίτσκοκ
Παρασκευή, 09 Ιανουαρίου 2015 14:02
UPD:14:02

Ο πιο χαρακτηριστικός ρόλος του ήταν αυτός του Μιτς Μπρέντερ στο κλασικό θρίλερ του Αλφρεντ Χίτσκοκ «Τα Πουλιά», πλάι στην Τίπι Χέντρεν.

A- A A+

Ο Αυστραλός ηθοποιός Ροντ Τέιλορ, ο άνθρωπος που καθιερώθηκε στη μεγάλη οθόνη από τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην κλασική ταινία του Άλφρεντ Χίτσκοκ «Τα πουλιά», έφυγε από τη ζωή λίγες ημέρες πριν κλείσει τα 85 του χρόνια.

Γεννημένος στην Αυστραλία στις 11 Ιανουαρίου του 1930, ο Τέιλορ έκανε μια αξιόλογη καριέρα στον κινηματογράφο, ενώ εμφανίστηκε σε περισσότερες από 50 ταινίες του Χόλυγουντ, από το «Μηχανή του Χρόνου» (1960) έως και το γουέστερν «The Train Robbers» (1973) πλάι στον Τζον Γουέιν. Μια από τις τελευταίες του ερμηνείες ήταν στην ταινία «Αδωξοι Μπάσταρδη» (2009) του Ταραντίνο, όπου ενσάρκωσε τον Ουίνστον Τσόρτσιλ.

Ο πιο χαρακτηριστικός ρόλος του ήταν αυτός του Μιτς Μπρέντερ στο κλασικό θρίλερ του Αλφρεντ Χίτσκοκ «Τα Πουλιά», πλάι στην Τίπι Χέντρεν.
Ο Τέιλορ ήταν παντρεμένος επί 34 χρόνια με την Κάρολ Κικουμούρα, ενώ είχε αποκτήσει μια κόρη από τον γάμο του με τη Μαίρη Χίλεμ, τη Φελίσια. Με τη Χίλεμ παρέμεινε παντρεμένος για σχεδόν επτά χρόνια (1963-1969), ενώ μόλις για τρία χρόνια, από το 1951 έως το 1954, ήταν παντρεμένος με την Πέγκι Γουίλιαμς.

COURTESY EVERETT COLLECTION/COURTESY EVERETT COLLECTION

Η 50χρονη Φελίσια, η οποία εργάστηκε ως δημοσιογράφος στο CNN, δήλωσε για τον πατέρα της στο περιοδικό People: «Ο πατέρας μου λάτρευε τη δουλειά του. Η υποκριτική ήταν το πάθος του, την αποκαλούσε μια τέχνη τιμής και κάτι χωρίς το οποίο δεν θα μπορούσε να ζήσει».

naftemporiki.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς