Στην Τήνο το αρματαγωγό «ΣΑΜΟΣ» για να συνδράμει τους κατοίκους

Πέμπτη, 08 Ιανουαρίου 2015 19:52
UPD:20:23
ΥΠΕΘΑ/ΔΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
A- A A+

Στην Τήνο εστάλη το αρματαγωγό «ΣΑΜΟΣ» προκειμένου να φιλοξενήσει κατοίκους του νησιού που χρήζουν βοήθειας εξαιτίας του προβλήματος ηλεκτροδότησης που έχει παρουσιασθεί στο νησί, λόγω της πρόσφατης κακοκαιρίας.

Το πλοίο απέπλευσε το απόγευμα της Πέμπτης στις 4:20, ενώ ελικόπτερο NH-90 του Στρατού Ξηράς μετέφερε στην Άνδρο τεχνικούς της ΔΕΗ για τον έλεγχο του δικτύου ηλεκτροδότησης.

Είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία του δημάρχου Τήνου Σίμου Ορφανού με τον υπουργό Άμυνας κ. Νίκο Δένδια,  ο οποίος ενημέρωσε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του νησιού τις τελευταίες τρεις ημέρες από τη διακοπή ηλεκτροδότησης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΧΑΡΗΣ ΛΑΣΚΑΡΗΣ

Μηχάνημα του δήμου καθαρίζει το δρόμο από τα χιόνια, στην Τήνο.

Η ηλεκτροδότηση της Τήνου, σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ  είχε διακοπεί λόγω βλαβών στο δίκτυο που προκλήθηκαν από τις ακραίες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν τις τελευταίες ημέρες στην ευρύτερη περιοχή της Ν. Εύβοιας και των Κυκλάδων.

Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ κατάφεραν να φθάσουν σε ορεινή περιοχή της Άνδρου και εντόπισαν τα σημεία των βλαβών στις γραμμές του δικτύου, από τις οποίες μέσω υποβρυχίου καλωδίου ηλεκτροδοτείται η Τήνος και προχωρούν στην σταδιακή αποκατάσταση των βλαβών. Εκτιμάται ότι η ηλεκτροδότηση του νησιού θα επανέλθει στις προσεχείς ώρες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή