Στο ίδιο ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ - Οικολόγοι Πράσινοι

Τετάρτη, 07 Ιανουαρίου 2015 16:01
UPD:16:18
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤ
A- A A+

Τις δυνάμεις τους στο ίδιο ψηφοδέλτιο ενώνουν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Οικολόγοι Πράσινοι, όπως ανέφερε μετά τη συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών ο Αλέξης Τσίπρας.

«Όλα τα προηγούμενα χρόνια με τους Οικολόγους Πράσινους πορευτήκαμε μαζί σε όλα τα κινήματα και τα μέτωπα πάλης για τη προστασία του περιβάλλοντος στην πατρίδα μας. Τώρα ήρθε η στιγμή, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και στο ίδιο ψηφοδέλτιο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος χαρακτήρισε την απόφαση «ιστορική και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς οι Οικολόγοι Πράσινοι είναι το κόμμα που εκπροσωπεί στην Ελλάδα τους Ευρωπαίους Πράσινους».

EUROKINISSI-TV

«Πρόκειται, λοιπόν, για μια συνεργασία που διευρύνει τόσο τη δυναμική μιας μεγάλης εκλογικής νίκης στην Ελλάδα, όσο, όμως, και το δρόμο για αναγκαίες συμμαχίες στο ευρωπαϊκό πλαίσιο» εκτίμησε ο κ. Τσίπρας.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Τσιρώνης των Οικολόγων Πράσινων έκανε γνωστό ότι ο Μιχάλης Τρεμόπουλος είναι υποψήφιος στην Α΄ Θεσσαλονίκης, ο Κώστας Διάκος στα Χανιά, ο Γιώργος Δημαράς θα είναι υποψήφιος στη Β΄ Αθήνας, η Δήμητρα Λυμπεροπούλου στην Κορινθία.

Επίσης, ο Δ. Πολιτόπουλος θα είναι υποψήφιος στις Κυκλάδες και ο Κώστας Καλογράνης υποψήφιος στο Υπόλοιπο Αττικής, ο Γιώργος Δημητρίου στη Β΄ Πειραιά.

Στόχος είναι κατά τον κ. Τσιρώνη «να βοηθήσουμε σ΄ αυτή τη συμμαχία για να αλλάξει επιτέλους η μοίρα αυτού του τόπου. Για να αλλάξει αυτή η κυβέρνηση, αυτό το καθεστώς, το οποίο δεν καταστρέφει μόνο το περιβάλλον –το οποίο θεωρούσε πολυτέλεια- αλλά καταστρέφει και τις κοινωνικές σχέσεις και τους ίδιους τους ανθρώπους.  Δεν μπορεί η Ελλάδα, αλλά δεν μπορεί και η Ευρώπη να συνεχίσει σ΄ αυτή την κατεύθυνση. Η Ελλάδα σ΄ αυτή την κατεύθυνση οδηγείται αναπόφευκτα στην κατάρρευση, οδηγείται στην ξενοφοβία και τον φασισμό».

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή