Πρόγνωση καιρού

Πέμπτη, 01 Απριλίου 2004 07:00
A- A A+

Τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και νότια και τοπικές καταιγίδες στις νοτιότερες περιοχές, προβλέπει για σήμερα Πέμπτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Οι άνεμοι θα πνέουν στα κεντρικά και βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί και στις υπόλοιπες περιοχές ανατολικοί νοτιοανατολικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στα νότια τοπικά θυελλώδεις, που σταδιακά και από τα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.

Αναλυτική Πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη : Τοπικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα βροχής στη Μακεδονία. ¶νεμοι βορειοανατολικοί μέτριοι και στα ανατολικά ισχυροί. Θερμοκρασία από 5 έως 15 βαθμούς.

* Δυτική Ελλάδα : Παροδικές νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα νοτιοδυτικά. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. ¶νεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί ισχυροί και στο νότιο Ιόνιο πολύ ισχυροί που αργότερα θα στραφούν σε βόρειους και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία από 7 έως 18 βαθμούς.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος : Νεφώσεις με βροχές και πιθανώς στην Πελοπόννησο καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. ¶νεμοι από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις. Θερμοκρασία από 6 έως 16 βαθμούς.

* Κυκλάδες, Κρήτη : Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στην Κρήτη. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ. ¶νεμοι βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις. Θερμοκρασία από 10 έως 16 βαθμούς.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα : Νεφώσεις με πιθανότητα βροχής κυρίως στα Δωδεκάνησα. ¶νεμοι βορειοανατολικοί ισχυροί και στα Δωδεκάνησα ανατολικοί νοτιοανατολικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία από 8 έως 18 βαθμούς.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με παροδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα βροχής. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς.

Για αύριο Παρασκευή στα δυτικά προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές στην ανατολική και νότια νησιωτική Ελλάδα κυρίως το πρωΐ.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα δυτικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, στα ανατολικά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και αργότερα τοπικά στο Αιγαίο θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή