Ευ. Βενιζέλος για Γ. Παπανδρέου: Όλοι ξέρουμε τι έχει κάνει ο καθένας

Τετάρτη, 07 Ιανουαρίου 2015 13:42
UPD:16:45
FOSPHOTOS/Panayiotis Tzamaros

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

«Το ΚΙΔΗΣΟ εμφανίστηκε τώρα και θα κριθεί», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος, ερωτηθείς σχετικά με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γ. Παπανδρέου, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι.

Σε ερωτήσεις που δέχτηκε σχετικά με τον κ. Παπανδρέου, ο κ. Βενιζέλος σχολίασε ότι δεν είναι καθόλου μικρό το θέμα, αλλά απέφυγε να απαντήσει, καθώς όπως είπε, θέλει να μείνει προσανατολισμένος «στα μεγάλα θέματα της χώρας».

«Όλοι γνωριζόμαστε, όλα είναι νωπά. Τώρα δε θα καθίσουμε να λέμε διάφορα πράγματα, όλοι γνωριζόμαστε, όλοι ξέρουμε τι έχει κάνει ο καθένας, πότε, πώς και γιατί», πρόσθεσε.

Κουβαλώ θεσμικά όπως έχω υποχρέωση βάρη συλλογικά ιστορικά, από εκεί και πέρα κουβαλώ και την τιμή των όσων καλών έχει κάνει η παράταξη αυτή διαχρονικά, ιστορικά» τόνισε ο πρόεδρος τουΠΑΣΟΚ. «Όλοι οι χώροι έχουν εσωτερικά προβλήματα και δυσάρεστες όψεις» είπε και συμπλήρωσε ότι «αυτή η συζήτηση, είναι μια συζήτηση που μπορεί να γίνει με μεγάλη ψυχραιμία μετά τις εκλογές, όπως μπορούσε να γίνει και πριν, ας εστιάσουμε στα μεγάλα θέματα».

Τόνισε ακόμη ότι το ΠΑΣΟΚ «διεκδικεί την τρίτη θέση για να καλέσει σε συνεργασία όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις, που πιστεύουν στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας και στην ανάγκη να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια με ασφάλεια».

Ο κ. Βενιζέλος υπενθύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ στις διπλές εκλογές του 2012 είχε πει ότι ήθελε και τη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ και πως ισχύει το ίδιο και τώρα, εφόσον το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πιστεύει στα παραπάνω.

Επανέλαβε στη συνέχεια πως «αν φάμε το Φεβρουάριο σε δεύτερες εκλογές, έχει εκτροχιαστεί το τρένο» και ξεκαθάρισε πως το ΠΑΣΟΚ δεν είναι  ο «μπαλαντέρ» που προσχωρεί στις αντιλήψεις των άλλων.

«Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι "μπαλαντέρ", δεν θέλει σώνει και καλά να είναι σε οποιαδήποτε κυβέρνηση. Εμείς έχουμε ματώσει και αγωνιστεί να διαμορφωθεί και να ισχύει μια εθνική στρατηγική. Το κάναμε μόνοι μας πολύ καιρό, η Ν.Δ. ήταν αντιμνημονιακή», σημείωσε, προσθέτοντας: «Όπως τελείωσαν αυτά για τη ΝΔ, θα τελειώσουν και για άλλους, γιατί όταν φτάνεις στην ώρα τις ευθύνης τελείωσαν τα εύκολα, τα ψέματα, οι πλάκες».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή