Νέ επιχείρηση σύλληψης του Κάρατζιτς, δύο τραυματίες

Πέμπτη, 01 Απριλίου 2004 08:31
A- A A+

Ενας ιερέας και ο γιος του τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια ολονύκτιας επιχείρησης της Δύναμης Σταθεροποίησης του ΝΑΤΟ στη Βοσνία (SFOR), για τον εντοπισμό του καταζητούμενου για εγκλήματα πολέμου πρώην ηγέτη των Σερβοβοσνίων Ράντοβαν Κάρατζιτς στο Πάλε.

«Κάναμε μια επιχείρηση στο Πάλε για να συλλάβουμε τον Ράντοβαν Κάρατζιτς αλλά δεν τον βρήκαμε», δήλωσε ο εκπρόσωπο ςτης SFOR, Ντέιβ Σάλιβαν.

Η επιχείρηση ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες και συμμετείχαν σ' αυτήν περίπου 40 Αμερικανοί και Βρετανοί στρατιώτες. Οι άνδρες της SFOR ερεύνησαν μια ορθόδοξη εκκλησία καθώς και το σπίτι του ιερέα, στο κέντρο του Πάλε.

«Παρά τα μέτρα που ελήφθησαν για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος, τραυματίστηκαν δύο πολίτες που βρίσκονταν μέσα στο σπίτι», όταν η SFOR ανατίναξε με εκρηκτικά τις πόρτες, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος. Από την έκρηξη έσπασαν τα παράθυρα του σπιτιού καθώς και άλλων γειτονικών κτιρίων.

Ο εκπρόσωπος είπε ότι οι τραυματίες «μεταφέρθηκαν αμέσως με ελικόπτερο σε πολιτικό νοσοκομείο», όμως δεν έδωσε καμμία πληροφορία για την κατάστασή του επειδή θα έπρεπε πρώτα να ενημερώσει τους οικείους τους.

Η SFOR έχει πραγματοποιήσει πολλές επιχειρήσεις για τη σύλληψη του 58χρονου Κάρατζιτς. Η τελευταία ήταν τον περασμένο Ιανουάριο, και πάλι στο Πάλε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή