Οι 18 ημέρες που θα κρίνουν το μέλλον της χώρας

Κλείνουν τα ψηφοδέλτιά τους Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ - Ο «πονοκέφαλος» των Επικρατείας και η «μάχη» των εντυπώσεων
Τετάρτη, 07 Ιανουαρίου 2015 07:24
UPD:09:00
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Εν μέσω πληθώρας δημοσιευμάτων στον διεθνή Τύπο -με αντιφατικό περιεχόμενο- (τα οποία οδήγησαν τον ΣΥΡΙΖΑ να διανείμει ακόμη και εσωτερικό έγγραφο «ανθολογώντας» όσα αντιδρούσαν στο «Grexit») και δεκάδων δηλώσεων Ευρωπαίων αξιωματούχων, ξεκινά από σήμερα η μίνι προεκλογική εκστρατεία διάρκειας 18 ημερών.

Τα επιτελεία των δύο «μεγάλων» κομμάτων, Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, κινούνται στον αστερισμό της κατάρτισης των ψηφοδελτίων τους αφού μέχρι αύριο Πέμπτη θα πρέπει να έχουν καταλήξει τόσο για τους υποψηφίους σε όλη τη χώρα, όσο και για τα ψηφοδέλτια Επικρατείας.

Στη Ν.Δ. την ευθύνη για τα ψηφοδέλτια σε όλη τη χώρα έχει ο γραμματέας του κόμματος Ανδ. Παπαμιμίκος, ο οποίος είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον υπουργό Επικρατείας, Δ. Σταμάτη, και τον διευθυντή του Γραφείου του Πρωθυπουργού, Κ. Μπούρα, ενώ το Επικρατείας είναι της αποκλειστικής αρμοδιότητας του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι πρώτες θέσεις θα έχουν «άρωμα» πολιτικής με πιο πιθανούς τους συνεργάτες του Πρωθυπουργού Δ. Σταμάτη και Χρύσ. Λαζαρίδη, -πιθανότατα σε εκλόγιμες θέσεις, αλλά και τους Στ. Παπασταύρο και Ανδ. Παπαμιμίκο. Μέχρι αυτή την ώρα καταβάλλονται προσπάθειες ώστε στην τρίτη και τέταρτη θέση να είναι υποψήφιοι εκτός πολιτικής, χωρίς να έχει ληφθεί κάποια οριστική απόφαση. 

Στον ΣΥΡΙΖΑ η Κεντρική Επιτροπή είναι εκείνη που θα κλειδώσει τις υποψηφιότητες με την ηγεσία, λόγω της ενδεχόμενης πρωτιάς και του διπλασιασμού του αριθμού των βουλευτών σε σχέση με το 2012, να έχει την «πολυτέλεια» να ασχολείται περισσότερο με το μήνυμα που θα εκπέμπουν οι υποψηφιότητες -άνοιγμα στην κοινωνία και σε άλλα κόμματα και ομάδες-  και λιγότερο με τα πρόσωπα.

Στο Επικρατείας, το οποίο χειρίζεται αποκλειστικά ο Αλ. Τσίπρας, εκτός της υποψηφιότητας του Π. Σκουρλέτη, ώστε να συνεχίσει να «σηκώνει» επικοινωνιακά το βάρος της αντιπαράθεσης με τη Ν.Δ. αφού οι υποψήφιοι στο Επικρατείας δεν υπόκεινται στους περιορισμούς των υπολοίπων υποψηφίων, τα ονόματα στις υπόλοιπες τρεις ή τέσσερις εκλόγιμες θέσεις είναι ακόμη ανοιχτά. Παράλληλα η Κουμουνδούρου ρίχνει στη μάχη της τηλεοπτικής αντιπαράθεσης με τη Ν.Δ. και της προώθησης των θέσεων του κόμματος και δημοσιογράφους των κομματικών ΜΜΕ που διαθέτει, οι οποίοι επίσης δεν υπόκεινται σε περιορισμούς.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή