Ανοίγει και επίσημα αύριο η αυλαία της προεκλογικής περιόδου

Δευτέρα, 05 Ιανουαρίου 2015 16:15
UPD:16:17
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Από αύριο ξεκινά και επίσημα η προεκλογική περίοδος η οποία σύμφωνα με αναλυτές θα κριθεί στην κυριολεξία την τελευταία εβδομάδα με βάση κυρίως τη δεξαμενή των αναποφάσιστων, αλλά και το ποσοστό των λεγόμενων μικρών κομμάτων.

Στην παρούσα φάση η ΝΔ ανεβάζει τους τόνους έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στοχεύοντας αρχικά στον σκληρό πυρήνα των οπαδών της και τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντά αφενός στα επιχειρήματα περί του «αντιευρωπαϊκού του χαρακτήρα» αφετέρου να επιχειρεί να βάλει τάξη στα του οίκου του με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ημέρα των εκλογών. 

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ο οποίος βρίσκεται σε διήμερη περιοδεία στους νομούς Έβρου, Ροδόπης και Καβάλας επισκέφτηκε το πρώι το συνοριακό φυλάκιο στις Καστανιές το οποίο είχε επισκεφτεί προ δύο εβδομάδων και ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μεχμέτ Νταβούτογλου και είχε επικοινωνήσει από εκεί τηλεφωνικά με τον κ. Σαμαρά για να του ευχηθεί χρόνια πολλά.

Στη Ν.Δ. ανεβάζουν τους τόνους έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και είναι χαρακτηριστική τόσο η αναφορά του κ. Σαμαρά, μπροστά από τον φράκτη που έχει στηθεί στον Έβρο για να αποτραπεί το κύμμα εισόδου μεταναστών, για κάποιους που θέλουν να τον «ρίξουν» και να αφήσουν ελέυθερα τους μετανάστες να περνούν, όσο και η επίθεση του υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη, με αφορμή τον κώδικα δεοντολογίας των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η αναφορά της κ. Σπυράκη για «τη σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ» έναντι της σύλληψης του Χρ. Ξηρού.  

Την ίδια ώρα ο Αλέξης Τσίπρας δίνει και έχει προγραμματίσει να δώσει μπαράζ συνεντεύξεων σε ξένα μέσα ενημέρωσης, σε μια προσπάθεια να αποδομήσει το βασικό προεκλογικό επιοχείρημα της ΝΔ για τον «αντιευρωραπαϊκό χαρακτήρα του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ στελέχη του κόμματος «χτενίζουν»  τον διεθνή Τύπο σε μια προσπάθεια να αναδείξουν τα θετικά για τον ΣΥΡΙΖΑ δημοσιευματα απέναντι «στην εκστρατεία φόβου του ελληνικού λαού», όπως υποστηρίζουν, με δημοσιεύματα για πιθανό «Grexit».

Ο έτερος στόχος των επιτελών της Κουμουνδούρου είναι να ξεκαθαρίσουν τα εσωκομματικά επιτρέποντας στον πρόεδρο του κόμματος και τους συνεργάτες του να κινηθούν με βασή τον προεκλογικό, αλλά και μετεκλογικό σχεδιασμό τους, κάτι που σε μεγάλο βαθμό το έχουν καταφέρει όπως φάνηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του διαρκούς συνεδρίου.

Την εβδομάδα που διανύουμε, πιθανότατα Τετάρτη ή Πέμπτη στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής θα οριστικοποιηθούν και τα ψηφοδέλτια του κόμματος με δεδομένο ότι μέχρι την Παρασκευή πρέπει να κατατεθούν στο Πρωτοδικείο.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή