Στη ΓΑΔΑ συμπληρώνεται το παζλ των κινήσεων του Χρ. Ξηρού

Δευτέρα, 05 Ιανουαρίου 2015 13:37
UPD:17:03
EUROKINISSI/ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
A- A A+

Στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση συμπληρώνονται τις τελευταίες ώρες ένα - ένα τα κομμάτια του παζλ των κινήσεων του μέχρι πρότινος δραπέτη Χριστόδουλου Ξηρού.

Στο μικροσκόπιο της αντιτρομοκρατικής έχει μπει η κοπέλα που χρησιμοποιούσε την πλαστή ταυτότητα η οποία βρέθηκε στην μονοκατοικία στην Ανάβυσσο και μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστος ο ρόλος της. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, πρόκειται για το ίδιο άτομο που απεικονίζεται στην φωτογραφία της ταυτότητας, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται το ενδεχόμενο να έχει σήμερα αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά της.

Ταυτοποιήθηκε ο «ενοικιαστής»

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του νεαρού που με πλαστά στοιχεια μίσθωσε το σπίτι στην Ανάβυσσο. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ταυτοποιηθεί και πρόκειται για νεαρό άντρα και εκτιμάται ότι η σύλληψή του είναι θέμα χρόνου.

Καθαρό το όπλο του Ξηρού

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ, η εξέταση του βαρύ οπλισμού που βρέθηκε στην γιάφκα του «Μανώλη της 17Ν» στην Ανάβυσσο.

Συμφωνα με πληροφορίες, ολοκληρώθηκε η βαλλιστική έρευνα στο όπλο που είχε πάνω του ο Ξηρός την στιγμή της σύλληψης του και είναι «καθαρό».

EUROKINISSI-TV

Εξάλλου, με ενδιαφέρον αναμένονται και τα αποτελέσματα της εξέτασης των καλάσνικοφ για να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματικές τρομοκρατικές ενέργειες.

Προτεραιότητα για τους άντρες των εγκληματολογικών έχουν τα καλάσνικοφ που βρέθηκαν στο σπίτι και φέρουν διόπτρα και λέιζερ σκοπευτή καθώς δεν αποκλείεται να είναι τα όπλα που «γάζωσαν» την Ισραηλινή πρεσβεία στις αρχές Δεκεμβριου.

Κλειδί οι καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων και βίντεο

Πολύτιμα στοιχεία για τις κινήσεις του μέχρι πρότινος δραπέτη Χριστόδουλου Ξηρού το διάστημα που έμενε στην Ανάβυσσο και τις επαφές που είχε στη μονοκατοικία, έχει συλλέξει η ΕΛΑΣ απο κατοίκους της περιοχής.

Κάμερες καταστημάτων της περιοχής έχουν καταγράψει τις κινήσεις του αλλά και τις συνδιαλλαγές του στα καταστήματα της περιοχής. Γρίφος παραμένει για την ΕΛΑΣ, ποιά είναι η δεύτερη «γυναίκα με το μικρό παιδί» -όπως την χαρακτηρίζουν γείτονες του Ξηρού- , η οποία είχε επισκεφθεί το σπίτι-γιάφκα.

Ποιος είναι ο Χριστόδουλος Ξηρός

Με την κωδική ονομασία «Μανώλης» ο Χριστόδουλος Ξηρός θεωρείται ως ένας απο τους βασικούς εκτελεστές της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν καθώς συμμετείχε στις περισσότερες δολοφονικές επιθέσεις της οργάνωσης.

Στρατολογήθηκε στην 17Ν το 1983 απο τον Δημήτρη Κουφοντίνα ενώ στα χέρια των αρχών έπεσε το 2002 στο νοσοκομείο Ευαγγελισμό όπου είχε παει να επισκεφτεί τον αδερφό του Σάββα Ξηρό που νοσηλευόταν μετά από έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού στον Πειραιά.

EURONEWS

Ο Χριστόδουλος Ξηρός στην αρχή αρνήθηκε καθε συμμετοχή του στην οργάνωση αλλά στην συνέχεια έδωσε χρήσιμες πληροφορίες στις Αρχές οι οποίες βοήθησαν να ξετυλίχθεί το κουβάρι της 17Ν.

Συμμετείχε σε έξι δολοφονίες και πέντε απόπειρες και καταδικάστηκε σε έξι φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη. Ήταν δραπέτης απο τις 9 Ιανουαρίου 2014 καθώς παραβίασε τους όρους της εννιαήμερης άδειας που του είχε δοθεί από τις φυλακές Κορυδαλλού και δεν επέστρεψε μετά το πέρας της άδειας.

Και δεύτερο κρησφύγετο

Στο μεταξύ, δεύτερο σπίτι από το οποίο φαίνεται να έχει περάσει ο Χριστόδουλος Ξηρός εντόπισαν σύμφωνα με πληροφορίες στο Λουτράκι οι άντρες της Αντιτρομοκρατικής.

Στο σημείο έχουν μεταβεί ήδη στελέχη της Αντιτρομοκρατικής και κάνουν «φύλλο και φτερό» το οίκημα που φέρεται να χρησιμοποιούσε ως κρησφύγετο από τον μέχρι πρότινος δραπέτη τρομοκράτη της 17Ν.

ΜΑΚΗΣ ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή