Δ. Σταμάτης: Αντιδημοκρατικός ο Κώδικας Δεοντολογίας βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Δευτέρα, 05 Ιανουαρίου 2015 12:15
UPD:13:13
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

O υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης.

A- A A+

Για «αντιδημοκρατική συμπεριφορά» κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης με αφορμή τα όσα προβλέπει ο Κώδικας Δεοντολογίας Βουλευτών που θέσπισε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως επεσήμανε ο κ. Σταμάτης, «σύμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας που υιοθέτησε η Κ.Ε του κόμματος του κ. Τσίπρα, οι βουλευτές ‘δεσμεύονται ότι η έδρα που καταλαμβάνουν ανήκει στο κόμμα και όχι στους ίδιους’ και ότι ‘η παραίτηση όλων των βουλευτών είναι στη διάθεση του κόμματος’, που ‘μπορεί να ζητήσει την παραίτηση βουλευτή, με απόφαση των κεντρικών οργάνων’».

Σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, η απόφαση αυτή της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ «παραβιάζει κατάφωρα την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας, φαλκιδεύει την ψήφο των πολιτών και ακυρώνει την ελευθερία έκφρασης των αντιπροσώπων τους στη Βουλή», αφού «σύμφωνα με το άρθρο 60 του Συντάγματος οι βουλευτές έχουν απεριόριστο δικαίωμα γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση».

«Μέρα με τη μέρα αποκαλύπτουν ότι πηγαίνουν σε συνειδητή αλλοίωση του δημοκρατικού πολιτεύματος παραβιάζοντας ωμά το Σύνταγμα», υπογράμμισε ο κ. Σταμάτης για να προσθέσει ότι κανείς δεν πρέπει να μένει αδιάφορος «μπροστά σε αυτή την αντιδημοκρατική συμπεριφορά».

Άμεση ήταν η απάντηση της Κουμουνδούρου, η οποία αντέτεινε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν δέχεται μαθήματα δημοκρατίας από κόμματα που λειτουργούν με βάση το 'ενός ανδρός αρχή', που έχουν παραβιάσει κάθε έννοια λαϊκής κυριαρχίας και αντιμετωπίζουν τόσο τους πολίτες, όσο και τους βουλευτές τους ως πρόβατα».

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή